Κοροϊδία και πρόκληση: «Ξέχασαν» τα Τέμπη, ξανά υποψήφιος ο Καραμανλής…

Advertisement

Η ΝΔ ανακοίνωσε χτες τα ψηφοδέλτιά της. Για την ακρίβεια, ανακοίνωσε τους νέους υποψήφιους βουλευτές της, αφού οι σημερινοί βουλευτές θα είναι αυτοδικαίως ξανά υποψήφιοι.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός μιας κοροϊδίας και πρόκλησης μαζί: ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο άνθρωπος που έχει την ύψιστη πολιτική ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών, θα είναι ξανά υποψήφιος.

Ο ίδιος απέδειξε ότι δεν διαθέτει τη στοιχειώδη ευαισθησία, ώστε να ολοκληρώσει αυτό που έκανε την επομένη της τραγωδίας με την παραίτησή του: να μείνει εκτός πολιτικής έστω για μια κοινοβουλευτική θητεία, αν και κανονικά θα έπρεπε να πάει οριστικά στο σπίτι του-δεν θα δυσκολευθεί δα να ζήσει χωρίς το μισθό του βουλευτή.

Advertisement

Και ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός του απέδειξε ότι δεν διαθέτει ούτε πολιτική ενσυναίσθηση ούτε την αναγκαία για ηγέτη αποφασιστικότητα. Αν τα διέθετε αυτά, δεν θα έλεγε «θα συζητήσω μαζί του».

Τα κόμματα και οι επικεφαλής τους δεν «συζητούν» με τα στελέχη τους, που φέρουν βαριά ευθύνη για ένα τόσο συγκλονιστικό γεγονός. Ανακοινώνουν τις επιβαλλόμενες αποφάσεις τους. Και εν προκειμένω ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να ανακοινώσει στον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα την απόφασή του με αυτές τις λίγες λέξεις: «Ως ένδειξη σεβασμού των νεκρών και ως αληθινό δείγμα έμπρακτης ανάληψης της πολιτικής ευθύνης, σου ανακοινώνω ότι ΔΕΝ θα είσαι υποψήφιος».

Αντ΄αυτού, ο κ. Καραμανλής και ο πρωθυπουργός επέλεξαν να κοροϊδέψουν και να προκαλέσουν τους πολίτες. Διότι κοροϊδία και πρόκληση είναι, πριν καν συμπληρωθεί μήνας από την τραγωδία, ο βασικός υπεύθυνος να απαλλάσσεται από όλα τις ευθύνες του και να κάνει προεκλογικό αγώνα πάνω στα συντρίμμια της υπουργικής θητείας του.

Advertisement

Ο κ. Μητσοτάκης και σύμπαν το κόμμα του πυροβολούν κατά ριπάς την υποψηφιότητα ενός ράπερ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο Μιθριδάτης γράφει στιχάκια. Μπορεί να είναι προκλητικά, σεξιστικά ή οτιδήποτε άλλο, αλλά είναι στιχάκια. Δεν πήρε αποφάσεις ή δεν αγνόησε προειδοποιήσεις, που οδήγησαν σε τραγωδία.

Με ποια μούτρα ο πρωθυπουργός και οι λοιποί της ΝΔ λένε «διώξτε από τα ψηφοδέλτια τον Μιθριδάτη», όταν αυτοί έχουν στα δικά τους τον νεότερο Καραμανλή;

Ίσως η εξήγηση βρίσκεται σ’ αυτή τη φράση της Αμερικανίδας συγγραφέως Άλις Γουόκερ: «Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από το χρόνο τους γελώντας μαζί μας»…

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement