Επιδείνωση του καιρού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες

Advertisement

Xαλάει ο καιρός σήμερα με τοπικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι τοπικά έντονα.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στη Θράκη, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1300-1500 μέτρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 17-18, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15-17, στα Επτάνησα από 8 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Οι άνεμοι στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη και κυρίως στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές βροχές κατά περιόδους, με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα νότια και νοτιοανατολικά του νομού. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement