Θέκλα – Ευαγγελία Παρασκευούδη: “Στόχος μου είναι να δουλέψω για την εξάλειψη όλων όσων μας πληγώνουν και μας θίγουν”

Advertisement

Η Θέκλα- Ευαγγελία Παρασκευούδη δεν είναι fake! Κερδίζει την συμπάθειά σου, χωρίς καν να το προσπαθήσει και  αποδεικνύει ότι για να πολιτευτεί κανείς δεν πρέπει να έχει σεβαστό «πακέτο» ή βαρύ  πολιτικό επώνυμο ή να ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κομματικού μηχανισμού.

Τη Θέκλα τη γνωρίζω χρόνια.

Δείχνει καλοσυνάτη, με παλιομοδίτικη ευγένεια, καλλιεργημένη, εστέτ. Η εικόνα της προσεγμένη, πληθωρική. ¨Έχει μία φυσική αβρότητα και μια αβίαστη θεατρικότητα στις κινήσεις της. Η χειραψία της ελληνικότατη, Έντονη και σταθερή. Με την χαρακτηριστική φωνή της μιλάει άλλοτε αργά και χαμηλόφωνα, άλλοτε έντονα, και ποτέ δεν λέει τις ατάκες που περιμένεις να ακούσεις…

Συλλέκτης εμπειριών, υποστηρικτής της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής, αρνητής της μασημένης τροφής, απεχθάνεται το χτύπημα στην πλάτη. Δείχνει καθαρός άνθρωπος που αγωνίζεται, με πάθος μέσα από τους ρόλους της χρόνια τώρα. Ομολογώ πως μεγαλώνει όμορφα. Κατασταλαγμένη, φρέσκο μυαλό με τολμηρό λόγο. Έχει γυρίσει την πλάτη σε οτιδήποτε δήθεν. Μοιάζει με κάποια που έχει ανακαλύψει το σπουδαίο, αφού έχει πάθος για οτιδήποτε πιστεύει. Έχει κατακτήσει αρκετά πράγματα  μόνη της και νιώθει καλά για αυτό.

Advertisement

Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις όταν τη συναντάς! στην πορεία ανακαλύπτεις κι άλλα, πολλά..

Δυσκολεύτηκα να την βρω, οι συνεντεύξεις δεν τις αρέσουν πολύ..

Τελικά μιλήσαμε για όλα και η κουβέντα κράτησε ώρες. Ένας χείμαρρος! Με υποδέχθηκε με το ίδιο πηγαίο χαμόγελο που υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ένα φίλο.

Advertisement

Τι κάνεις αυτή την περίοδο;

Μετά από 28 χρόνια στην αυτοδιοίκηση ως στέλεχος με κύριο αντικείμενο τις δημόσιες σχέσεις, από το 2019 εργάζομαι στο Τμήμα Εθιμοτυπίας, Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ακαδημίας Αθηνών.

Συμμετέχω με σεβασμό στην προσπάθεια του πρώτου πνευματικού ιδρύματος της χώρας, να αποκτήσει εξωστρέφεια και να συνδεθεί περισσότερο με την κοινωνία των πολιτών.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με εξέχουσες προσωπικότητες, επιστήμονες διεθνούς ακτινοβολίας, μεγάλους Έλληνες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Advertisement

Εκτός των άλλων, το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, θεωρείται το ωραιότερο νεοκλασικό οικοδόμημα του κόσμου και το σημαντικότερο έργο του Χάνσεν. Πρέπει να το επισκεφθείς.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement