Εκλογές 2023: Αρωμα γυναίκας… στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Advertisement

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να βρίσκεται στην Τήνο για το τριήμερο του Πάσχα, αλλά η σκέψη του είναι στην Αθήνα και στη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα του μέχρι τις 21 Μαΐου, ημέρα των εκλογών.

Αυτή τη στιγμή στο κομμάτι των εκκρεμοτήτων του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. βρίσκονται οι δύο εκκρεμότητες που θα κλείσουν έτσι και αλλιώς με τη διάλυση της Βουλής, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου.

Η πρώτη από αυτές αφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος. Είναι μια φαινομενικά τυπική εκκρεμότητα, αλλά έχει αρκετές παραμέτρους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει με τα πρόσωπα που θα τοποθετήσει να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του κόμματος, αλλά και τη «νέα εικόνα» που θα έχει η κυβέρνηση στην περίπτωση που κερδίσει εκ νέου τις εκλογές.

Advertisement

Στις προηγούμενες εκλογές η Ν.Δ. είχε εκλέξει τους: Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη.

Ο μόνος που για την ώρα θεωρείται «σίγουρος» σε αυτό το ψηφοδέλτιο είναι ο Θόδωρος Σκυλακάκης που είχε μπει στο ψηφοδέλτιο ως πρώτος αναπληρωματικός στη θέση της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος από το Επικρατείας ήδη έχει ανακοινωθεί ως υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και… τρέχει για το σταυρό. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι πρόθεσή του είναι να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στο Επικρατείας.

Advertisement

Τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα είναι η Σοφία Μπεκατώρου, η ολυμπιονίκης που στην ουσία ξεκίνησε το κίνημα Metoo στην Ελλάδα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αλλά και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Αθηνών – Πειραιώς).

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και πάντα οι αποφάσεις του κρύβουν εκπλήξεις. Εκείνο που έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους είναι ότι θέλει το ψηφοδέλτιο να έχει άρωμα γυναίκας.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement