Καϊλή: «Να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα – Είμαι αθώα»

Advertisement

Η Εύα Καϊλή, η – μέχρι πρότινος – αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους τη Μεγάλη Παρασκευή (14/04) με ηλεκτρονική συσκευή επιτήρησης, δηλαδή βραχιολάκι. Eπέστρεψε στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από φυλάκιση τεσσάρων μηνών για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate.

Συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη λίγο μετα τις 11:30 το πρωί (10:30, ώρα Βελγίου) και αναχώρησε για το σπίτι της με αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος του Euronews, Έφη Κουτσοκώστα, ανάρτησε στιγμιότυπο από την αποφυλάκιση της πολιτικού στο Twitter, γράφοντας: «Η Εύα Καϊλή φτάνοντας στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι χαρούμενη που ξαναβλέπει την κόρη της και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με την αποφασιστικότητα των δικηγόρων της. Ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον πατέρα της και τον Έλληνα δικηγόρο της».

Επισημαίνεται ότι η Εύα Καϊλή ήταν και η τελευταία από τους συλληφθέντες που παρέμενε στην φυλακή, γεγονός που είχε αρχίσει να δημιουργεί ερωτηματικά για ποιον λόγο η βελγική Δικαιοσύνη εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα στη – μέχρι πρότινος – αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Advertisement

Οι όροι της αποφυλάκισης της Καϊλή

Η – μέχρι πρότινος – αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τώρα που επέστρεψε σπίτι της, υποχρεούται να δώσει στις Αρχές τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιεί, στο οποίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμη ανά πάσα ώρα αν την αναζητήσουν. Επιπλεόν, η μόνη μετακίνηση που της επιτρέπεται είναι για επείγοντα ιατρικά θέματα και για λόγους ανωτέρας βίας και μόνο ύστερα από άδεια του Εισαγγελέα.

Ακόμα, ισχύει και απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό, καθώς το διαβατήριό της κρατείται από τις Αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις στο σπίτι της. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Qatargate. Εντούτοις, η απόφαση να μην μείνει στο ίδιο σπίτι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αποτέλεσε προσωπική επιλογή και όχι νομική υποχρέωση.

«Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα»

Η Εύα Καϊλή, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή της, παραχώρησε και την πρώτη συνέντευξή της, τονίζοντας πως «με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα». Επίσης, η ίδια στάθηκε στην κόρη της για την οποία είπε ότι «δεν θέλει να ντρέπεται για τη μητέρα της».

Advertisement

Ακόμα, σε σχετική συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής», η Εύα Καϊλή ανέφερε για τις σκέψεις της περί αυτοκτονίας: «Μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δεν με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα». Η ίδια, στη συνέχεια, τόνισε με πικρία: «Οι μόνοι που με πίστεψαν, ήταν η αδελφή μου, η μάνα μου, ο πατέρας μου και ο Έλληνας δικηγόρος μου, ο Μιχάλης, όπως τον είχαν μάθει και τον αποκαλούσαν και οι συγκρατούμενές μου. Κάποιοι πίστεψαν ότι είχα τελειώσει, ότι έσβησα ως προσωπικότητα. Όλοι με συμβούλευαν να ομολογήσω, να φύγω γρήγορα, να πάω στην κόρη μου».

Σχετικά με τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είπε: «Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα, με απαξίωσαν, αλλά ποτέ δεν θα παραδεχθώ ότι πρόδωσα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με τίμησαν τόσα χρόνια με την ψήφο τους. Εμπιστεύθηκα και εγώ ανθρώπους, έχω μάθει να πιστεύω στον σύντροφο, στον φίλο».

Επίσης, η πολιτικός υποστήριξε για τη συνέχεια του δικαστικού αγώνα της: «Δεν θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δεν θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους. Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει».
Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement