Η Γιόκο βρήκε ερωμένη στον Λένον – Η άγνωστη ερωτική ιστορία

Advertisement

Όπως σχεδόν κάθε ζευγάρι, έτσι και ο Τζον Λένον με τη Γιόκο Ονο δεν κατάφεραν να μην περάσουν τη σοβαρή κρίση της σχέσης τους που λίγο έλειψε να τους οδηγήσει σε διαζύγιο.

Κι ας ήταν γεννημένοι ο ένας για τον άλλον από την πρώτη στιγμή που διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους.

Στα μέσα του 1973 η Γιόκο Ονο προέτρεψε τη μέχρι τότε βοηθό του ζευγαριού, Μέι Πανγκ, να γίνει η σύντροφος του Τζον Λένον γιατί η δική τους σχέση περνούσε κρίση. Αν και αρχικά η Πανγκ αρνήθηκε, καθώς, όπως έλεγε, δεν ήθελε να αναπτύξει προσωπική σχέση με τον εργοδότη της, ο οποίος ήταν και παντρεμένος, η Γιόκο Ονο επέμενε και κανόνισε τα πάντα για εκείνους.

Το νέο ζευγάρι έφυγε για το Λος Αντζελες όπου παρέμεινε για κάποιους μήνες, με τη Γιόκο βέβαια να τηλεφωνεί διαρκώς για να μαθαίνει τα νέα τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών ο Λένον άρχισε να ξανακάνει παρέα με φίλους όπως ο Ρίνγκο Σταρ, ο Χάρι Νίλσον, ο Φιλ Σπέκτορ κ.ά., που μεθυσμένοι έκαναν πλάκες και ακρότητες στα μπαρ του Λος Αντζελες.

Όμως ηχογράφησε ένα άλμπουμ, το «Rock ‘n’ Roll», έκανε παραγωγή σε ένα άλμπουμ του Χάρι Νίλσον, επανασυνδέθηκε με τον γιο του Τζούλιαν μετά από προτροπή της Μέι Πανγκ, ενώ ξαναβρέθηκε με τον Πολ Μακάρτνεϊ, με τον οποίο είχαν κόψει τους δεσμούς τους από το 1970.

Advertisement

Στο καινούργιο ντοκιμαντέρ «The Lost Weekend: Α Love Story» που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στις ΗΠΑ, η Μέι Πανγκ εξηγεί ότι η σχέση της με το πρώην σκαθάρι δεν ήταν αμελητέα.

Τα αισθήματα που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον ήταν βαθιά. «Θα αγοράζαμε σπίτι μαζί», λέει η Μέι Πανγκ, που ισχυρίζεται ότι η σχέση τους ήταν ερωτική μέχρι τη δολοφονία του Λένον, στις 8 Δεκεμβρίου 1980. «Ο Τζον άρχισε πάλι να βλέπει τους φίλους του όσο ήμασταν μαζί και διασκέδαζε. Εγώ ήμουν 10 χρόνια μικρότερή του και κάναμε όλα όσα κάνουν τα νέα ζευγάρια», λέει η Πανγκ και συνεχίζει: «Όταν τους γνώρισα, τον Τζον και τη Γιόκο, ήταν σαν να έβλεπα δύο μαγνήτες που απωθούν ο ένας τον άλλον. Κανείς δεν ήθελε να μπλέξει μαζί τους τότε».

Στα μέσα του 1973 ανακάλυψε ότι εκείνη ήταν που θα βρισκόταν παρά τη θέλησή της ανάμεσα στο διάσημο ζευγάρι. «Ηρθε η Γιόκο ένα πρωί και μου είπε ότι φοβόταν ότι ο Τζον θα άρχιζε να βλέπει άλλες γυναίκες. Με ρώτησε αν έχω σχέση, της είπα όχι και τότε άρχισε να επιμένει να γίνω εγώ η σύντροφός του. “Δεν θέλεις να μπλέξει με κάποια που δεν θα του φέρεται καλά, έτσι δεν είναι;”, με ρωτούσε».

Advertisement

Η σχέση τους επισημοποιήθηκε όταν λίγο αργότερα έφυγαν για το Λος Aντζελες. Η Γιόκο δεν είχε καμία αντίρρηση σε αυτό γιατί, όπως φημολογούνταν τότε, είχε κρυφή σχέση με έναν μουσικό και για να είναι πιο άνετη, έπρεπε ο Λένον να φύγει από τη μέση.

Στο Λος Aντζελες, ο Τζον Λένον ξαναβρήκε την πιο ανάλαφρη εκδοχή του εαυτού του και η Μέι Πανγκ τον έβαζε να κάνει πράγματα που κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του, όπως βόλτες στα πάρκα ή να μετακινείται με τα λεωφορεία. Ο Λένον επανασυνδέθηκε τότε με τον γιο του Τζούλιαν, όπως και με τον Πολ Μακάρτνεϊ. Στην αρχή υπήρχε αμηχανία ανάμεσα σε εκείνον και τον μικρό Τζούλιαν, αλλά γρήγορα αυτό ξεπεράστηκε.

«Τον καθοδηγούσα διαρκώς και τα κατάφερε. Του άρεσε πολύ να έχει δίπλα του τον γιο του», λέει η Μέι Πανγκ.

Advertisement

Στις αρχές του 1975, όταν το ζευγάρι είχε επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και ζούσε σε ένα διαμέρισμα μακριά από την Ντακότα όπου ζούσε η Γιόκο Ονο, ο Λένον επέστρεψε στη σύζυγό του όταν εκείνη του είπε ότι έχει βρει μια νέα θεραπεία για να κόψει το κάπνισμα.

Εκεί ήρθε το τέλος της σχέσης τους, αν και, όπως λέει η ίδια, συνέχισε να τον συναντά μέχρι τη δολοφονία του. «Οταν ο Τζον γύρισε στη Γιόκο, την πήρα τηλέφωνο και τη ρώτησα αν ήταν ευτυχισμένη πλέον. “Ευτυχισμένη; Δεν ξέρω αν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένη”, απάντησε εκείνη.

Αυτό δεν είναι απάντηση κάποιου που υποδέχεται με χαρά τον άνθρωπό του ξανά στη ζωή του», υποστηρίζει η Πανγκ.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement