Πήρε φωτιά η «δεξιά πολυκατοικία» – Νέες συμμαχίες και σχήματα για είσοδο στη Βουλή

Advertisement

Η συνάντηση Κανελλόπουλου με Εμφιετζόγλου, αλλά και το κόψιμο κάθε γέφυρας μεταξύ Βελόπουλου και ΝΔ μετά την «επιχείρηση «αποστασία στην Ελληνική Λύση» από το Μαξίμου, βάζει φωτιά στη δεξιά πολυκατοικία.

Η πρόχειρη και με μικροκομματικές σκοπιμότητες διάταξη για την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, δείχνει πλέον πως μπορεί να ξεπεραστεί, μετά τις εξελίξεις στον ακροδεξιό και ναζιστικό χώρο!

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, όπως είχε αποκαλύψει η Μαίρη Μπενέα στο iEidiseis, κατέθεσε την αίτηση για να κατέλθει το κόμμα του ΕΑΝ στις εκλογές, σε μια εμφανή προσπάθεια να παρακαμφθεί η διάταξη που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ώστε το κόμμα Κασιδιάρη να είναι στη νέα Βουλή, έστω και …μεταμφιεσμένο!

Ο πρώην αντιεισεγγελέας του Αρείου Πάγου, δηλαδή, επανεργοποίησε το κόμμα του, που είχε θέσει σε αναστολή όταν ανέλαβε πρόεδρος στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη, ως αχυράνθρωπος του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού με πρωτόδικη καταδίκη για συμμετοχή στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Advertisement
Με ζητούμενο να μειωθούν και άλλο οι πιθανότητες μη καθόδου στις εκλογές και να ενδυναμωθεί ο χώρος υπήρξε συνάντηση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με το κόμμα Πατριωτική Ένωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Οριστική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών δεν επιτεύχθηκε (είναι και το θέμα του επικεφαλής, βλέπετε) ωστόσο η συνάντηση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως έγραψε χθες το iEidiseis, «οι κ.κ. Εμφιετζόγλου-Μπογδάνος επιθυμούν μια τέτοια συνεργασία και κατά τις ίδιες πληροφορίες εμφανίζονται πρόθυμοι να προσφέρουν θέση αντιπροέδρου ή την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στον κ. Κανελλόπουλο. Ωστόσο ο χρόνος πιέζει τον πρώην αρεοπαγίτη. Εάν απορριφθεί από τον Άρειο πάγο η κάθοδος του ΕΑΝ στις εκλογές δεν θα έχει χρόνο για άλλη κίνηση, ως εκ τούτου μελετάται να μην το ρισκάρει και να συμφωνήσει από τώρα να ενταχθεί στο κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου. Οι συζητήσεις θα καταλήξουν – σε όποιο αποτέλεσμα – μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα».

Επίσης, «το κόμμα Πατριωτική Ένωση κάνουν περαιτέρω κινήσεις συσπείρωσης της ακραίας δεξιάς ενώ φλερτάρουν και με τους βασιλόφρονες της Ελλάδα. Είναι σε συζητήσεις με τον εκδότη Κωνσταντίνο Λουκά, ο οποίος διευθύνει τις εκδόσεις «Στέμμα» με στόχο τις φιλοβασιλικές ψήφους. Εξάλλου ήδη συμπορεύεται με την Πατριωτική Ένωση ο Πάρις Κουρτζίδης, που ανέλαβε το κόμμα του Γιώργου Τράγκα μετά τον θάνατό του».

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Βελόπουλος φέρεται εξοργισμένος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και κατηγορεί ότι οργάνωσε αποστασία με σκοπό τρεις βουλευτές του (παρότι οι ίδιοι το αρνούνται) να επανεκλεγούν με την Ελληνική Λύση και, μετά τις εκλογές, να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία!

Advertisement

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δηλώνει αποφασισμένος να κόψει κάθε συζήτηση με τη Νέα Δημοκρατία και να εντείνει την αντιπαράθεση μαζί της, ενώ δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα από τις διεργασίες με επίκεντρο το κόμμα Κασιδιάρη και τις επαφές Εμφιετζόγλου- Κανελλόπουλου.

Όπως φέρεται να εκτιμά οι διεργασίες στο χώρο αυτό δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα το κόμμα του, καθώς –όπως φέρεται να ισχυρίζεται- ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων Κασιδιάρη δεν έχει ως επιλογή την Ελληνική Λύση, ακόμα και αν απαγορευτεί η κάθοδός του στις εκλογές!

Το θέμα των εξελίξεων στο χώρο της ακροδεξιάς και της ναζιστικής δεξιάς απασχολεί πλέον έντονα το μέγαρο Μαξίμου, καθώς θα αποτελεί δεινή ήττα προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τυχόν μη απόδοσης της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει όνειδος για τη δημοκρατία μας. Ταυτόχρονα θα ανατρέψει και τους πολιτικούς υπολογισμούς του Μαξίμου για εξικομματική Βουλή και μεγάλο ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων, ώστε ο στόχος της αυτοδυναμίας να μη μοιάζει αδύνατος.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement