Πότε μπαίνει τελικά η συνδεδεμένη 2023 – Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Advertisement

Πολλοί αναζητούν τι θα γίνει τελικά με την πληρωμή της συνδεδεμένης 2023 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους δικαιούχους. Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι έρχεται η ώρα της πληρωμής.

Αναλυτικότερα, μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένονται οι πληρωμές του πακέτου των συνδεδεμένων ενισχύσεων ζωικής παραγωγής, ενώ έως την πρώτη βδομάδα του Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές των συνδεδεμένων της φυτικής παραγωγής και των ειδικών καθεστώτων, σε όσους δεν έχουν καταβληθεί.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις πληρωμές των συνδεμένων ενισχύσεων ζωικής παραγωγής, ο Οργανισμός έχει παραλάβει τα στοιχεία παραδόσεων γάλακτος κλπ και θα προβεί στην πληρωμή τους μέχρι τέλους αυτής της εβδομάδας.

Ποιες πληρωμές συνδεδεμένων εκκρεμούν

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές συνδεδεμένων φυτικής παραγωγής και ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενσωματώνονται στοιχεία ελέγχων τηλεπισκόπισης και επιτόπιων και μέχρι 5 Μαΐου θα γίνουν σε παραγωγούς προοδευτικά:

Advertisement
  1. Πληρωμές των υπολοίπων συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής παραγωγής
  2. Συμπληρωματικές πληρωμές συνδεμένων σε όσα προϊόντα φυτικής ήδη έγιναν
  3. Συμπληρωματικές πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 έως τις 13 Απριλίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε συνδεδεμένες ενισχύσεις φυτικής παραγωγής της περιόδου 2022 ύψους 296 εκατ. ευρώ σε 225.000 παραγωγούς.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η πληρωμής της συνδεδεμένης της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, η οποία για το έτος ενίσχυσης 2022, καθορίζεται στα 561 ευρώ/εκτάριο (56,1 ευρώ/στρέμμα).

Επίσης, μέχρι τις 14 Μαΐου θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές Ενιαίας Ενίσχυσης και προκαταβολής βιολογικών που εκκρεμούν διασταυρώσεις αρχείων με την ΑΑΔΕ.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement