Και οι ίδιοι οι δημοσκόποι αμφισβητούν τα γκάλοπ: Όλα τα σενάρια ανοιχτά λέει ο Γεράκης

Advertisement

Μπορεί τα ποσοστά και οι συσχετισμοί που καταγράφουν οι έρευνες κοινής γνώμης να δίνουν την εντύπωση ότι πάμε σε γαλάζιο ανοιξιάτικο περίπτερο -κάπως έτσι πλασάρονται τα διάφορα ευρήματα- αλλά η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Για την ακρίβεια, ακόμα και οι ίδιοι οι δημοσκόποι πρέπει να βλέπουν κάπως περίεργα τις δημοσκοπήσεις, εκτιμώντας πιθανόν ότι οι βαθύτερες κοινωνικές εκφράσεις και τα ρεύματα δεν αποτυπώνονται ακόμα με μεγάλη ασφάλεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θωμάς Γεράκης της Marc παραδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΑ (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα άθροισμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω από 46% και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ένα άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη πάνω από 46%.

Δηλαδή δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι στη σφαίρα της φαντασίας αυτή τη στιγμή. Αν υπολογίσει κανείς ότι και οι δημοσκοπήσεις πάντα έχουν και ένα περιθώριο σφάλματος, δηλαδή μια απόκλιση. Εγώ δεν θα απέκλεια κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή»!

Advertisement

Κατέληξε δε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «δεν θα πλήξουμε»! Ειδικά σ’ αυτό δεν θα διαφωνήσουμε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement