Αλέξης Τσίπρας: Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια από τον Ιούνιο

Advertisement

Στην δέσμευση για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια από τον Ιούνιο, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της διαφορετικής συνέντευξης που έδωσε μέσω social media όπου απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις χρηστών κάθε ηλικίας.

Ένας νέος άνθρωπος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα, εάν η δέσμευση  για την κατάργηση της Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μπορεί να ισχύσει από φέτος.

Advertisement

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε με καθαρότητα αναφέροντας ότι «με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως κόβουνε περίπου 20.000 παιδιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλω λοιπόν να δεσμευτώ ότι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα είναι μία από τις πρώτες πράξεις της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης και θα ισχύσει από τις εξετάσεις που θα δώσουν οι μαθητές αυτόν το Ιούνη».

Advertisement

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με προσλήψεις καθηγητών και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, ενώ δεσμεύτηκε για την αύξηση των δαπανών στην παιδεία, φτάνοντας τις δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ. «Χρειαζόμαστε περισσότερους καθηγητές και όχι περισσότερους αστυνομικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεσμεύτηκε επίσης, για την θεσμοθέτηση της ελεύθερης πρόσβασης υποψηφίων σε σχολές χαμηλής ζήτησης.

«Να ηττηθεί το κατεστημένο, να ηττηθεί ο κύριος Μητσοτάκης. Ο μόνος τρόπος για αυτό είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τότε η αλλαγή που οι περισσότεροι προσδοκούμε μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Για αυτό ζητάμε τη ψήφο σας, ζητάμε ισχυρή εντολή στις 21 του Μάη για να προχωρήσουμε μπροστά, να αλλάξουμε τα πράγματα, να σχηματίσουμε μία κυβέρνηση προοδευτικής πλειοψηφίας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Advertisement

Στην ερώτηση «δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα, γιατί ασχολείσαι ακόμα;», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Αυτήν την αντίληψη πρέπει να χτυπήσουμε. Αν συμφιλιωθούμε με αυτήν την ιδέα, θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο δώρο στο κατεστημένο που θέλει τους νέους να ζουν μέσα στην απελπισία και αυτοί που κυβερνούν να ακολουθούν την πολιτική με σχέδιο οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, οι φτωχοί φτωχότεροι και οι μεσαίοι φτωχοί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μία στρατηγική πολύ ευδιάκριτη πια. Δεν θέλει να πείσει ότι έκαναν καλά 4 χρόνια τώρα, δεν θέλει να πείσει ότι είναι έντιμος αλλά ότι όλοι είναι ίδιοι. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα., Η ψήφος μας είναι ένα σημαντικό όπλο και δεν πρέπει να την αφήσουμε χαμένη».

Σε ό,τι αφορά την φοιτητική μέριμνα είπε ότι θα συγκροτηθεί ένα συνολικό σχέδιο διεύρυνσης των εστιακών υποδομών, βάζοντας όμως τέλος στην κατασπατάληση δημοσίων πόρων, όπως έκαναν τα «γαλάζια» golden boys.

Advertisement

«Ο Μητσοτάκης έχει φτιάξει ένα καθεστώς εργασιακής επισφάλειας», είπε, αναφερόμενος στα εργασιακά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανιδρυθεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Βαρέθηκα τους μεγάλους, γιατί να μην ψηφίσω μικρό κόμμα;» ήταν μία από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαρχής ανέφερε ότι «έχουμε εκλογές με απλή αναλογική, αυτό ήταν ένα όραμα της Αριστεράς, ένα όραμα, που έχει σαν κατεύθυνση να υπάρχει δικαιοσύνη και στην ψήφο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «λένε πολλοί, ότι αφού έχουμε απλή αναλογική, γιατί να μην δούμε αυτή την διαδικασία με την λογική της χαλαρής ψήφου». Όμως, όπως τόνισε «χαλαρά, ξεχαλαρά η ψήφος θα βγάλει κυβέρνηση και αυτές οι εκλογές θα βγάλουν την κυβέρνηση που θα μας κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια». Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, εάν θέλουμε να ψηφίσουμε μία δύναμη που πραγματικά θα ενοχλήσει το κατεστημένο, τότε αυτή είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΑ «πονάει» το κατεστημένο και τον κ. Μητσοτάκη.

Advertisement

Επιπροσθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στους νέους ανθρώπους και είπε «να πάμε να ψηφίσουμε, να πάμε στην κάλπη», συμπληρώνοντας ότι «η αδράνεια είναι ο βασικός σύμμαχος του κατεστημένου»

Τέλος, ένας νέος έγραψε στον Τσίπρα «εμείς που δουλεύουμε σεζόν δεν θα ψηφίσουμε, είναι άδικο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε την συγκεκριμένη φράση, αναφέροντας ότι «δεν είναι απλά άδικο, είναι στόχευση της κυβέρνησης», τονίζοντας παράλληλα, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να «βγάλουν» μία κυβέρνηση που νοιάζεται και θέλει να δημιουργήσει προοπτική στον τόπο.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement