Γιώργος Καραϊβάζ: Υπό έρευνα ακόμα δύο άτομα – Τα οχήματα και η δολοφονία πυγμάχου

Advertisement

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των δύο αδερφών που συνελήφθησαν ενώ αναμένεται και άλλοι δύο να έχουν την ίδια κατάληξη.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, ήρθαν οι πρώτες συλλήψεις, δύο την παρούσα στιγμή, οι οποίες αναμένεται να μην είναι και οι τελευταίες για την υπόθεση.

Σεσημασμένοι οι δύο συλληφθέντες

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε δύο άνδρες και πιο συγκεκριμένα σε δύο αδέρφια 40 και 48 ετών με καταγωγή από την Μάνη που είναι και οι δύο σεσημασμένοι. Ο ένας για ληστείες και ο άλλος για εκβιασμούς και για συμμετοχή παλιότερα στην εγκληματική οργάνωση του «Καράφλα» όπως ήταν γνωστός Μ. Καραγιάννης.

Τα δύο αδέρφια φέρονται μετά την δολοφονία του «Καράφλα» να είχαν ενταχθεί στην συμμορία εξίσου πολύ γνωστού μαφιόζου που είχε πέσει θύμα απόπειρας δολοφονίας έξω από φούρνο στην Βούλα τον Ιούλιο του 2020 γνωστού και ως «Θαμνάκια».

Advertisement

Ο ένας συνελήφθη μετά από αστραπιαία αστυνομική επιχείρηση έξω από το κατάστημα της συντρόφου του στη Νίκαια και ο άλλος στο σπίτι του στον Νέο Βουτζά. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της εγκληματικής ενέργειας.

Και άλλα δύο άτομα στο μικροσκόπιο

Στη δικογραφία έχουν ταυτοποιηθεί και αναφέρονται ακόμη δύο Έλληνες από την ομάδα των τεσσάρων που εκτιμάται ότι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.

Για αυτούς, στην παρούσα φάση, η συλλογή των στοιχείων συνεχίζεται και θα αξιολογηθεί από την Δικαιοσύνη στην πορεία, αν μπορούν να εκδοθούν και για εκείνους εντάλματα σύλληψης. Και αυτοί φαίνεται να συμμετείχαν στην ίδια συμμορία, με τα ίδια αδέρφια.

Advertisement

«Μίλησαν» οχήματα και κινητά

Από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών από το σημείο, την γύρω και την ευρύτερη περιοχή και έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προκύψει πως οι δράστες με την μηχανή τον παρακολουθούσαν, όπως όμως τον παρακολουθούσε και ένα βανάκι, επί δύο ημέρες, το οποίο βανάκι εμφανίστηκε πάλι στα πλάνα την ημέρα του εγκλήματος κατά την διαφυγή των δραστών, όπου εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι μετέφερε την υποστηρικτική ομάδα αν αυτή χρειαζόταν να επέμβει.

Το βανάκι αυτό ήταν Ι.Χ. και το οδηγούσε το μεγαλύτερο από τα αδέλφια και ανήκε στην εταιρία καθαρισμού της συντρόφου του στην Νίκαια, οπότε προέκυψε το συμπέρασμα της άμεσης εμπλοκής του με την υπόθεση. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για συναυτουργεία στην ανθρωποκτονία Καραϊβάζ. Για τον μεγαλύτερο αδερφό υπάρχει εικόνα ότι οδηγούσε το βανάκι της υποστηρικτικής ομάδας και για τον μικρότερο εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους δράστες που επέβαιναν στο σκούτερ και εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Παράλληλα, για το ίδιο άτομο εκτελέστηκε και ένταλμα για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη που είχε γίνει με επίσης μαφιόζικο τρόπο έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι, τον Δεκέμβριο του 2021. «Σύμπτωση» και σε εκείνη την δολοφονία είχε χρησιμοποιηθεί σκούτερ και εικάζεται πως συμμετείχε η ίδια ομάδα. Στην περίπτωση, μάλιστα, Καραϊβάζ, προέκυψε και για εκεί πως το σκούτερ ανήκε σε άτομο από το ευρύτερο περιβάλλον των κατηγορουμένων στο οποίο είχαν βάλει πλαστές πινακίδες.

Advertisement

Το άλλο στοιχείο που επίσης καίει τα δύο αδέρφια για την συμμετοχή τους στην δολοφονία Καραϊβάζ, είναι τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων. Τα τελευταία στίγματα της κεραίας για τα κινητά τους εκπέμπουν στην περιοχή που έγινε η δολοφονία στον Άλιμο, όπου τα έκλεισαν λίγο πριν το έγκλημα και τα άνοιξαν ξανά στις περιοχές που κατέληξαν για να κρυφτούν μετά το έγκλημα. Το ίδιο λάθος φαίνεται να είχαν πράξει και στην περίπτωση Κοντογιώργη.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement