Γκρίνιες και ψίθυροι στη ΝΔ για το «εξωτικό» ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Advertisement

Παγωμάρα και μουρμούρες προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, πανηγυρίζοντας μάλιστα ότι «ανοίγουμε μια νέα πόρτα για μια διαφορετική διαδικασία συμμετοχής στην πολιτική, η οποία, όπως είπα, δεν επιβραβεύει κατ’ ανάγκη την αναγνωρισιμότητα, δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο «celebrities».

Η τελευταία αποστροφή του πρωθυπουργού διέγειρε αρνητικά τα ανακλαστικά των κομματικών στελεχών, που όχι μόνο δεν είδαν να επιβραβεύεται στο πρόσωπο κάποιου ο συλλογικός αγώνας τους για τη ΝΔ – πλην του κ. Αντώνη Σγαρδέλη, ο οποίος, ωστόσο, είναι ιστορικά συνδεδεμένος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – αλλά χθες πληροφορήθηκαν ότι το κόμμα τους θα κάνει τη διαφορά μη επιβραβεύοντας κατ ανάγκη τη αναγνωρισιμότητα ή τους celebrities.

«Ποιους, άραγε, εννοούσε ο πρωθυπουργός με τη συγκεκριμένη αναφορά, αναρωτιούνται γαλάζια στελέχη, ενθυμούμενοι από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ έχουν περάσει βαριά ονόματα της κεντροδεξιάς παράταξης, όπως η εκλιπούσα Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Σουφλιάς κα.

Advertisement

Αυτό όμως ήταν και το λιγότερο από όσα ενόχλησαν τα παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ, που διέγνωσαν πίσω από τις γραμμές «μήνυμα» του κ. Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα των εκλογών. Και αυτό διότι «τίμησε» ανθρώπους που τον στήριξαν φανατικά όπως η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, χωρίς προηγουμένως να έχουν αναλάβει κάποια σημαντική δράση, ενώ αντιθέτως, βρέθηκαν εκτός όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι από το χώρο της ΝΔ.

Ακόμα και γιατροί όπως η αναπληρώτρια Υγείας Μίνα Γκάγκα και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, η οποία είχε γίνει σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια των επώδυνων χρόνων της πανδημίας. Ούτε καν ως άλλοθι δεν αξιοποιήθηκαν, διότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα.

«Η σύνθεση κι η σειρά είναι μήνυμα πρός όλους στη Δεξιά πολυκατοικία. Πρόκειται για ψηφοδέλτιο από δεξιούς Ποταμίσιους και φιλελεύθερους της Δράσης του Στ. Μάνου με ολίγη από νέους και ουδέτερους που υποστηρίζουν προσωπικά τον Μητσοτάκη. Αν δεν πάει καλά εκλογικά και οι παλιοί του ζητήσουν εξηγήσεις θα έχει τους δικούς του υποστηρικτές» λένε παλιοί δεξιοί μαχητές της παράταξης, χωρίς να κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη «μετάλλαξη» του κόμματός τους.

Advertisement

Αλλοι, θεωρούν ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αποτελεί μήνυμα και προς τους πρώην Πασόκους που τον υποστηρίζουν φανατικά. «Ότι τους έχει στο τσεπάκι. Δεν έβαλε κανένα πρώην εκσυγχρονιστή υποστηρικτή του. Είναι σαν να τους λέει «τον Τσίπρα δεν το πάτε καθόλου, τον Ανδρουλάκη δεν τον γουστάρετε γιατί δεν σας παίζει άρα ή θα πάτε σπίτια σας ή θα με υποστηρίξετε και υποχρέωση δεν σας έχω», λένε.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement