Νίκος Σαργκάνης: Το Σάββατο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη προσλήφθηκε από τον Πατούλη σύμβουλος

Advertisement

Αυτό που έγινε αυτές τις ημέρες με τον άλλοτε διεθνή τερματοφύλακα και εκ των ποδοσφαιρικών θρύλων της χώρας, Νίκο Σαργκάνη πρέπει να είναι σπάνιο, αν όχι κυριολεκτικά μοναδικό, στα πολιτικά/εκλογικά χρονικά.

Το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τον κ. Σαργκάνη να φιγουράρει στη δέκατη θέση, μία τιμητική συμμετοχή προφανώς, όπως σημαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις – η θέση φυσικά δεν είναι εκλόγιμη, αλλά η σημασία είναι η συμβολική.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, από την πρώτη ώρα και αδιάκοπα, οι υποψήφιοι βουλευτές ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, μεταξύ αυτών και ο κ. Σαργκάνης, να τρέχουν για τον προεκλογικό αγώνα, ώστε να δώσουν ώθηση στο κόμμα που τους τίμησε, ο πρώην τερματοφύλακας έκανε την… απίθανη εκτίναξη και βρέθηκε στην άλλη πλευρά – του τέρματος παλαιότερα, τώρα του πολιτικού τόξου.

Advertisement

Την Τρίτη προσλήφθηκε από τον εκλεγμένο με τη ΝΔ Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ως σύμβουλος στον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννακόπουλο για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού! Η θέση είναι βεβαίως άμισθη, αλλά προβλέπονται «έξοδα εκτός έδρας κίνησης», αν και το κρίσιμο δεν είναι αυτό, αλλά ο πολιτικός συμβολισμός της κίνησης.

Διότι, γεννώνται ερωτήματα, όπως τι ρόλο και τι δουλειά έχει ένας υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας ενός κόμματος, να βρίσκεται στο συμβουλευτικό απαράτ κορυφαίου πολιτικού στελέχους άλλου κόμματος; Διότι ο κ. Πατούλης δεν εκλέχτηκε ως ανεξάρτητος, ούτε πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής ως ανεξάρτητος ή ουρανοκατέβατος, αλλά με το χρίσμα της ΝΔ – το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε απολογισμό του έργου του στο Ζάππειο, παρόντος του κ. Μητσοτάκη.

Εάν πίσω από την κίνηση αυτή υποκρύπτεται διάθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει από κοινού με τη ΝΔ τον κ. Πατούλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, τότε αλλάζει το θέμα.

Advertisement

Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει εκφραστεί ποτέ και με κανένα τρόπο από τη Χαριλάου Τρικούπη, τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα.

Γνώριζε ο Νίκος Ανδρουλάκης ή κάποιος άλλος από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις προθέσεις του κ. Σαργκάνη ή αιφνιδιάζονται κι αυτοί;

Και επιπλέον, η υπόθεση Σαργκάνη επαναφέρει ένα πρωτοφανές φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στην Περιφέρεια της Αττικής. Ο κ. Σαργκάνης θα είναι σύμβουλος υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού Βασίλη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πιθανόν είχε λόγο και ρόλο στην πρόσληψη.

Advertisement

Όμως ο κ. Γιαννακόπουλος έχει προσχωρήσει εδώ και καιρό στην ομάδα Πατούλη, αποσκιρτώντας από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού με την οποία εκλέχθηκε και η οποία είχε κατέλθει στις εκλογές του 2019 υποστηριζόμενη επισήμως από το ΠΑΣΟΚ τότε.

Παρότι ο κ. Γιαννακόπουλος ανήκει σε μία ιδιότυπη ομάδα «προθύμων» να υπηρετήσουν πολιτικά τον κ. Πατούλη, Πασόκων (μαζί με τον Θανάση Βαθιώτη και τον Γιάννη Σμέρο, υποψήφιο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επίσης!) παραμένει ενεργό μέλος του Κινήματος! Και επειδή παραμένει, έχει ως φαίνεται και την πολυτέλεια και την άνεση να «προξενεύει» υποψηφίους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος προσπαθεί να φιλοτεχνήσει έτσι μία δήθεν υπερκομματική υποψηφιότητα!

Θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς αυτό το διάστημα που θα κρατήσει η εκλογική αναμέτρηση (έως τις 21 Μαΐου ή και μέχρι τις 2 Ιουλίου) πώς θα συνδυάσει τις δύο ιδιότητες ο κ. Σαργκάνης (και μαζί του και ο κ. Γιαννακόπουλος). Θα διαφημίζουν ταυτόχρονα και την ανάγκη να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη στο έργο του κ. Πατούλη ή θα τα κάνουν με βάρδιες και εναλλάξ;

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement