Το «παράδοξο» της ΝΔ: Ενώ «καλπάζει» στα γκάλοπ, τρέμει τις κάλπες

Advertisement

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να διατηρεί σε πρώτο πλάνο τον «κίνδυνο» συγκρότησης «κυβέρνησης ηττημένων» με τη συμμετοχή του Γ. Βαρουφάκη σε ρόλο υπουργού Οικονομικών παρά την κατηγορηματική διάψευση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, αλλά καθοδόν προς τις κάλπες, το αφήγημα θα μεταβληθεί, τουλάχιστον ως προς τις «δοσολογίες» κινδυνολογίας – προγράμματος.

Και αυτό, διότι όπως πληροφορείται το iEidiseis.gr από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, όλα τα focus groups που πραγματοποιούνται διαρκώς για λογαριασμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και οι συνομιλητές του πρωθυπουργού προκρίνουν ως κατεξοχήν ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και θα κρίνει τη στάση τους στις κάλπες είναι η οικονομία. Όχι τα μακροοικονομικά, αλλά η δύσκολη καθημερινότητα των νοικοκυριών, η διαρκής μάχη με την ακρίβεια, οι μισθοί, τα χρέη σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, τα δάνεια κα.

Βεβαίως, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ προηγήθηκε χρονικά αυτού του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε περιθώρια διορθωτικών κινήσεων δεν υπάρχουν. Αλλά ακόμη κι αν υπήρχαν, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η κυβερνητική παράταξη δεν θα τα αξιοποιούσε, καθώς δεν θέλει να στείλει λάθος μήνυμα στις αγορές και μάλιστα εν όψει της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας – η οποία, πάντως, σύμφωνα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έχει δρομολογηθεί ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων.

Advertisement

Γι αυτό, η ΝΔ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση να αναδεικνύει ως κυρίαρχο διακύβευμα την εξασφάλιση σταθερότητας μέσω αυτοδύναμης κυβέρνησης και ταυτοχρόνως να καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεδαφικό πρόγραμμα, το οποίο, «αν εφαρμοστεί, θα χρεοκοπήσει η χώρα»!

Aφήγημα, το οποίο προφανώς προσκρούει στη λογική, όπως παραδέχονται στις κατ ιδίαν συζητήσεις γαλάζια στελέχη που θεωρούν ότι θα πρέπει τα γαλάζια επιχειρήματα να είναι πιο …προσγειωμένα!

Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει ένας ανομολόγητος φόβος στους «στρατηγούς» του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς: Να κατορθώσει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει κατακόρυφα τη συσπείρωση στις εκλογές της απλής αναλογικής, με πολιορκητικό κριό και το κατά γενική παραδοχή ελκυστικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, αλλά οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ ( με τη σιγουριά και της πρωτιάς) να θελήσουν να στείλουν ένα μήνυμα στις κάλπες της απλής αναλογικής, θεωρώντας ότι εν συνεχεία, μπορούν να το διορθώσουν.

«Το έχουμε ξαναδεί οι Αριστεροί ψηφοφόροι να συσπειρώνονται την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά την παραμονή της κάλπης» λένε χαρακτηριστικά στελέχη του κεντρικού επιτελείου που φοβούνται ότι αν παραμείνει το κλίμα χαλαρότητας σε μερίδα των ψηφοφόρων, τότε μπορεί το βράδυ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει τα υψηλά όρια του +-3% και η ΝΔ τα κάτω όρια του αντίστοιχου ποσοστού του στατιστικού λάθους.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement