Εξελίξεις μετά την καταγγελία βιασμού 17χρονου – Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα στις φυλακές Βόλου

Advertisement

Χθες έγινε γνωστό πως διενεργείται πειθαρχική με εντολή της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής μετά από καταγγελία 17χρονου για βιασμό σε φυλακή του Βόλου.

Ο ανήλικος έκανε την καταγγελία στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ηρακλείου και, αμέσως, η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής ενημέρωσε την εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για να διαταχθεί η προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

Σήμερα έγινε γνωστό πως τελικά παραγγέλθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κακοποίησης κατ’εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη.

Νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε στην ΕΡΤ πως «η οικογένεια αποφάσισε με σθένος και θάρρος να δημοσιοποιήσει αυτό το περιστατικό διότι θέλει να είναι η τελευταία οικογένεια που υφίσταται τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες εις βάρος του παιδιού της» .

Advertisement

«Είχε τολμήσει και είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από την ίδια ομάδα των πέντε, όπως την κατονομάζει το παιδί πολύ αθώα στην κατάθεσή του. Το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγήθηκε στην απομόνωση. Το αποτέλεσμα μετά ήταν να δέχεται καθημερινή ψυχολογική και σεξουαλική βία, δηλαδή το βιασμό που κατ’ εξακολούθηση υπέστη από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είναι ανήλικοι», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 17χρονου.

Ο κ. Κοκοσάλης αμφισβήτησε ότι οι αλλοδαποί δράστες του ομαδικού βιασμού είναι ανήλικοι υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να επαληθευθεί η ακριβής τους ηλικία εξαιτίας των χωρών που προέρχονται. Μεταφέροντας στην εκπόμπή «Συνδέσεις» τα όσα φέρεται να βίωσε ο πελάτης του δήλωσε ότι «από το πρώτο λεπτό που μπήκε άρχισαν οι ασκήσεις των κυριαρχικών σχέσεων. Τον ξυλοκόπησαν άγρια, του έπαιρναν τα χρήματά του και τον έδερναν».

Και όπως είπε, «όταν το παιδί υπέστη έναν σοβαρότατο ξυλοδαρμό και το διαπίστωσαν φύλακες αναγκαστικά κατήγγειλε το τι του έγινε». Έκτοτε «άρχισε η καθημερινή, ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία, την οποία υπομονετικά ο νεαρός υπέμενε καθ όλη τη διάρκεια της κράτησής του, διότι ήξερε ότι αν την καταγγείλει θα οι συνέπειες θα ήταν σαφώς επώδυνες».

Advertisement

Εξιστορώντας τα μαρτύρια που πέρασε το ανήλικο αγόρι ο νομικό εκπρόσωπός του υποστήριξε ότι το τελευταίο δίμηνο προ της αποφυλάκισης του «υπέστη κατ εξακολούθηση βιασμούς τους οποίους εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του. Κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχίατρο και από ιατροδικαστή», ενώ πλέον η προανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ο κ. Κοκοσάλακης εστίασε επίσης και στο πώς αντιμετωπίστηκε ο πελάτης του κατά τη διάρκεια κράτησής του στο σωφρονιστικό κατάστημα. «Το παιδί τόλμησε και κατήγγειλε την αρχική έκνομη συμπεριφορά, δηλαδή τον ξυλοδαρμό, τις σωματικές βλάβε που υπέστη. Επελήφθη το συμβούλιο της φυλακής απ ό,τι φαίνεται τιμώρησε και αυτούς τους πέντε δράστες και από εκεί και μετά Όμως επειδή έγινε η τιμωρία αυτών των δραστών, ξεκίνησε ό, τι χειρότερο μπορούσε να ξεκινήσει», σημείωσε.

Κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα άγριο περιστατικό βιασμού ο δικηγόρος τόνισε ότι «τόσα χρόνια εμπειρίας δεν έχω ακούσει τέτοια πρωτόγνωρη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ειδικά εντός καταστημάτων κράτησης. Το λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη».

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement