Σοβαρή καταγγελία κατά Γκάγκα: Ρουσφετολογική προκήρυξη λίγο πριν τις εκλογές;

Advertisement

Δεύτερος γύρος εκρηκτικών διαμαρτυριών κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας. Ανάρτησε προκήρυξη για 126 θέσεις, παρά την αναστολή προσλήψεων και διορισμών.
Μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων για την εγκύκλιο περί εφημεριών γιατρών ανεξαρτήτως ειδικότητας που αναγκάστηκε να αποσύρει, η Μίνα Γκάγκα βρίσκεται εκ νέου στο στόχαστρο της κριτικής.

Αυτή τη φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας καταγγέλλεται ότι ανάρτησε στη Διαύγεια προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε νοσοκομεία, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και έχουν ανασταλεί οι προσλήψεις και οι διορισμοί.

Μάλιστα, το Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών, κάνει λόγο για το… κύκνειο ρουσφέτι της αναπληρώτριας υπουργού, ενώ βάζει στο στόχαστρο και τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύροι.

Advertisement

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν την απόσυρση της παράνομης προκήρυξης, ενώ ζητούν από τα κόμματα να πάρουν θέσει «για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη εκδώσει την πάγια εγκύκλιο με την οποία «κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης κατά το αρ.37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα».

Η προκήρυξη της Μίνας Γκάγκα, μάλιστα, έχει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαϊου.

Advertisement

Η ανακοίνωση

Το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα

Με την κυβέρνηση της ΝΔ και δη με την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα δεν πρόκειται να πλήξουμε μέχρι τις 21 Μαΐου.

Μετά την πρόσφατη εγκύκλιο για την εφημέρευση των Νοσοκομείων με την οποία καταργεί τις ειδικότητες και αναγκάστηκε πανικόβλητη μετά τις αντιδράσεις να ανακαλέσει, μετά τις επανειλημμένες (πέντε τον αριθμό) δήθεν «ορθές» επαναλήψεις στην προ διμήνου προκήρυξη θέσεων γιατρών, μετά την απόσυρση της υπουργικής Απόφασης για τις διακομιδές, ήρθε το σημερινό ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά.

Advertisement

Ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την πάγια εγκύκλιο αναστολής προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, η κ. Γκάγκα αναρτά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ σήμερα 4/5/23 προκήρυξη 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών σε Νοσοκομεία της χώρας και μάλιστα θέτει ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από 15 έως 24 Μαϊου.

Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο ρουσφέτι της κ. Γκάγκα, το οποίο  υποθέτουμε πως διέπραξε με την επίνευση του (νομικού) κ. Πλεύρη,
προκειμένου να δώσουν σήμα στα στελέχη που τους στήριξαν στην απόπειρα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Σημειώνουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει  προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημέτερων συντονιστών.

Καλούμε την κ. Γκάγκα να αποσύρει πάραυτα την παράνομη προκήρυξη και  να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ. Εάν δεν το  πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής  διαδικασίας.

Advertisement

Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: efsyn.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement