«Βόμβα» στη Ρώμη: Η Κένιν «πέταξε έξω» την Σαμπαλένκα

Advertisement

Η πρώτη «βόμβα μεγατόνων» στο Οπεν της Ρώμης «έσκασε» το βράδυ της Πέμπτης (11/05). Η Αμερικανίδα, Σοφία Κένιν (νο134 στον κόσμο) έκανε την τεράστια έκπληξη κι απέκλεισε το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και πρόσφατα κάτοχο του Madrid Open, Αρίνα Σαμπαλένκα, με 7-6(4) και 6-2, μετά από μία έξοχη εμφάνιση.

Η Λευκορωσίδα με το… καλημέρα στο Masters 1000 της ATP, έδειξε εμφανώς καταπονημένη, χωρίς ενέργεια στο παιχνίδι της και μένοντας από δυνάμεις στο δεύτερο σετ μετά το 2-2, παραδόθηκε «άνευ όρων» στις… ορέξεις της πρωταθλήτριας του Australian Open (2020) και φιναλίστ του Roland Garros της ίδιας χρονιάς, η οποία ήταν κυρίαρχη.

Τελείωσε την αναμέτρηση με 73% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (32/44), έσβησε τα 5/7 μπρέικ πόιντ της Σαμπαλένκα, ενώ από την άλλη εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις συνολικά 11 ευκαιρίες που της δόθηκαν για μπρέικ.

Η Κένιν στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή Ανχελίνα Καλίνινα, η οποία επικράτησε άνετα της Ρωσίδας, Άνα Μπλίνκοβα, με 6-2, 6-2.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement