Εκλογές 2023: Ιστορική νίκη για τη ΝΔ – Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Advertisement

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόσω ολοταχώς για δεύτερες εκλογές: Η Νέα Δημοκρατία ερμηνεύει το αποτέλεσμα ως εντολή αυτοδυναμίας και απορρίπτει κάθε συζήτηση συνεργασίας.

Τη γραμμή που είχε χαράξει γαλάζιο στέλεχος μιλώντας νωρίτερα στο News24/7 επιβεβαίωσαν κορυφαία γαλάζια στελέχη στις δηλώσεις τους προσερχόμενοι στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, αλλά και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Advertisement

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έδειξε ειδικότερα ξεκάθαρα το νέο γαλάζιο αφήγημα, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τον τύπο της εντολής που δόθηκε. Ειδικότερα εκτίμησε ότι δόθηκε εντολή αυτοδυναμίας, η οποία όμως δεν επετεύχθη λόγω του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής.

Για στίγμα εντολής αυτοδυναμίας αναμένεται να κάνει λόγο και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωση που θα πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Έξω από τα γραφεία της ΝΔ μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί γαλάζιοι οπαδοί που ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν βγήκαν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα στο 30% της Επικράτειας.

Advertisement

Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει απόψε και βλέπουν μία απόλυτη επικράτηση της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό στο εξής. Ορισμένοι δε εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται ξανά σε ένα αντίπαλον δέος της ΝΔ. Κάθε συζήτηση περί συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη βέβαια είχε ήδη εκ των προτέρων αποκλειστεί, ωστόσο μετά το αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται πως η ΝΔ θα στοχεύσει στην αυτοδυναμία.

Πηγή

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement