Νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μετά την ετυμηγορία της κάλπης

Advertisement

Σοκ και δέος προκαλεί η εμφατική νίκη της Νέας Δημοκρατίας •Απόλυτη κυριαρχία της «γαλάζιας» παράταξης που ψάχνει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές •Συντριβή για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και άμεση σύγκλιση των οργάνων του κόμματος •Ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, εκτός βουλής το ΜέΡΑ25, ξανά στον πολιτικό χάρτη η Πλεύση Ελευθερίας

Ολοταχώς σε δεύτερες εκλογές η χώρα με τον Κ. Μητσοτάκη να στοχεύει σε αυτοδυναμία και να μαρτυρά την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει την διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θα την επιστρέψει αφού τη νύχτα ξεκαθάρισε την πρόθεσή του για τις δεύτερες κάλπες.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θα λάβουν ύστερα τις εντολές, δεν αναμένεται να τις αξιοποιήσουν και διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας λόγω των ποσοστών τους.

Advertisement

Προς τις δεύτερες κάλπες της 25ης Ιουνίου

Εκκινεί η διαδικασία των διερευνητικών για τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων, που δεν αναμένεται να οδηγήσουν πουθενά για να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στη διενέργεια νέων εκλογών.

Κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη για τα συγχαρητήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» ως πιθανή ημερομηνία της 25η Ιουνίου αντί για την 2α Ιουλίου, που προκρινόταν μέχρι χθες. Άλλωστε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών αναμένεται να ολοκληρωθεί με σύντομα και να μην εξαντληθούν οι τρεις μέρες, που θα δοθούν σε κάθε από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Μετά την πανωλεθρία ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση αφηγήματος για την επόμενη κάλπη, αφού η πρότασή του για προοδευτική διακυβέρνηση κατέρρευσε και αφού έχασε μεγάλο μέρος της εκλογικής δύναμης που είχε το 2019.

Advertisement

Τις επόμενες μέρες συνεδριάζει τις επόμενες ημέρες η Πολιτική Γραμματεία για την αποτίμηση του αποτελέσματος και την αποσυσπείρωση του κόμματος.

Το δεύτερο μεγάλο ζητούμενο είναι υπό ποιους όρους και με ποια δεδομένα θα προχωρήσει η Κουμουνδούρου μετά τις επαναληπτικές εκλογές.

Ο «περίπατος» της Ν.Δ. στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Η μεγάλη νίκη της δεξιάς παράταξης στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα

Advertisement

Εφημερίδα των Συντακτών: «Δεξιό σοκ και δέος»
Η Καθημερινή: «Θρίαμβος Μητσοτάκη, συντριβή Τσίπρα»
Τα Νέα: «Κυριαρχία»
Ελεύθερος Τύπος: «Ιστορικός θρίαμβος Μητσοτάκη»
Απογευματινή: «Τεράστια νίκη ΝΔ»
Δημοκρατία: «Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαστούκι στην Αριστερά»
Η Αυγή: «Αλλαγές για την επόμενη μάχη»
Ριζοσπάστης: «Σημαντική άνοδος του ΚΚΕ ελπιδοφόρο μήνυμα για τον λαό»
Kontra: «Ποιοι πήραν στο λαιμό τους τον Αλέξη»
Η Ναυτεμπορική: «Σαφής εντολή»
Εστία: «Μοναρχία Μητσοτάκη με 41%»

Πηγή

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement