Κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να επισημαίνουν ότι η χώρα ενδέχεται να οδηγηθεί και πάλι στις κάλπες, παρά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά.
Η επίσης βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει ότι «οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα δεν έβγαλαν νικητή, μολονότι το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσε το 41% των ψήφων με καταμετρημένο πάνω από το 70% των ψηφοδελτίων».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η διαφορά των 20 μονάδων από το δεύτερο κόμμα, τον Σύριζα, είναι κάτι που «παρατηρείται σπάνια» μετά την πτώση της χούντας, το 1974, ενώ σημειώνει επίσης ότι ακόμη και στην Κρήτη, το «προπύργιο των Σοσιαλιστών», η Νέα Δημοκρατία τα πήγε «αναπάντεχα καλά». Φιλοξενεί εξάλλου τη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι «ο ελληνικός λαός ψήφισε για το μέλλον, ψήφισε για τις μελλοντικές γενιές».
Το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA), σε μια από τις πρώτες ανταποκρίσεις του, μετέδωσε το έξιτ πολ, σημειώνοντας ότι «παρά το ισχυρό προβάδισμά της, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό λόγω των αλλαγών στον εκλογικό νόμο της χώρας».
«Οι κυβερνήσεις συνασπισμού είναι κάτι σπάνιο και συχνά αποτυχημένο στην Ελλάδα. Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εντός 10 ημερών, θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τον Ιούλιο», προσθέτει το πρακτορείο.
Η Νέα Δημοκρατία οδεύει προς μια «συντριπτική νίκη», γράφει το Reuters, βασιζόμενο στα πρώτα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα, λέει το πρακτορείο, δίνει μια ώθηση στον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μολονότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν θα συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.