«Αυτοδυναμία ή περιπέτειες» το δίλημμα προς την κάλπη

Advertisement
Στην κρισιμότητα και της επόμενης αναμέτρησης και στην ανάγκη να υπάρξει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκηs

Σημειώνει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Το δίλημμα παραμένει «αυτοδυναμία ή περιπέτειες» υπογραμμίζεται από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι πολίτες και στις επόμενες εκλογές πρέπει να δώσουν καθαρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση.

Χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τους γαλάζιους υποψήφιους και σημείωσε πως πρέπει να δώσουν εκ νέου τη μάχη. «Φαντάζομαι ότι προσέξατε τη σημειολογία, ότι αφαιρέθηκαν ήδη τα κοστούμια και οι γραβάτες της ορκωμοσίας και βάλαμε τη στολή εργασίας για τις εκλογές που έρχονται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα» και «όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή», προκειμένου να εξασφαλιστεί για την επόμενη μέρα «μία σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα μας επιτρέψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας».

Παράλληλα υπογράμμισε πως στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση, δεν ψηφίζουν για αντιπολίτευση. «Αν κάποιοι άλλοι επιθυμούν να διαγωνίζονται για τα “πρωτεία” της αντιπολίτευσης, αυτή είναι μία μάχη που δεν μας αφορά, όπως δεν αφορά τελικά και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν πως η ξεκάθαρη επικράτηση στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν ένας σαφές μήνυμα των πολιτών πως θέλουν ρεαλιστικές προτάσεις και όχι τοξικό λόγο και λαϊκισμό. «Ηττήθηκαν αυτοί που επιθυμούσαν να διχάσουν την κοινωνία και νίκησαν αυτοί που έβλεπαν την Ελλάδα ενωμένη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία επικράτησε ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνταν «κάστρα» της αντιπολίτευσης.

Στην τελική ευθεία προς τις δεύτερες εκλογές μία παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το πόσα κόμματα θα μπουν τελικά στη Βουλή, καθώς αυτό επηρεάζει εκ των πραγμάτων και το ποσοστό των εδρών του πρώτου κόμματος. Υπενθυμίζεται πως στις πρόσφατες εκλογές τον πήχη του 3% πέρασαν πέντε κόμματα, αλλά κοντά στο όριο βρέθηκαν τρία ακόμα κόμματα: η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ 25.

Από τη Νέα Δημοκρατία αυτό που επισημαίνεται είναι πως η κάλπη την Κυριακή των εκλογών θα είναι άδεια και θα πρέπει να γεμίσει εκ νέου με γαλάζια ψηφοδέλτια. Και οι πολίτες «με την ψήφο τους είναι αυτοί που μπορούν να πουν με σαφήνεια “ναι” στη σταθερότητα και “όχι” στην ακυβερνησία και στις περιπέτειες».

Advertisement

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο κά- ποιος ο οποίος μας ψήφισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μη μας ξαναψηφίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αρκεί να εξα- κολουθούμε να πολιτευόμαστε με μετριοπάθεια, με σεμνότη- τα και δίνοντας -θα επιμείνω σε αυτό- έμφαση στον δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτά- κης, που ξεκινά έναν νέο κύκλο περιοδειών. Παράλληλα οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να δώσουν τη μάχη πόρτα – πόρτα για να περάσει εκ νέου το μήνυμα πως η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα.

Την ίδια στιγμή κριτική ασκείται τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. όσο και προς το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις δηλώσεις που γίνονται από την αντιπολίτευση. Όπως σημείωσε χθες ο Άκης Σκέρτσος, στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν πήραν το μήνυμα της κάλπης», ενώ ανέφερε πως «ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε ότι το μόνο που θέλει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement
Επιστοφή επάνω