Στο Μαϊάμι ο Μέσι – «Χρυσάφι» για τον κορυφαίο του πλανήτη – Η μυθική πρόταση που απέρριψε

Advertisement

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι γεγονός! Ο Λιονέλ Μέσι που μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν, επέλεξε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κι αυτός βρίσκεται στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών!

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, δίνοντας τέλος σε ένα σίριαλ που δεν πρόλαβε να… αρχίσει. Από τη μία η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέβιντ Μπέκαμ, από την άλλη οι Σαουδάραβες της Αλ Χιλάλ να κάνουν ρελάνς με «μυθική» πρόταση 1.5 δις, αλλά ο 36χρονος Αργεντινός προτιμάει τις Ηνωμένες Πολιτείες για κλείσει -πιθανότατα- εκεί την καριέρα του.

Σε συνέντευξή του στην Mundo Deportivo ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την «αλμπισελέστε» ήταν ξεκάθαρος: «Πήρα την απόφασή μου και θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν είναι 100% κλεισμένο όμως αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της Μπαρτσελόνα ήθελα να φύγω από την Ευρώπη, να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο στην οικογένειά μου.»

Advertisement

Στο παιχνίδι είχε μπει και η Μπαρτσελόνα που φέρεται να έχει προσφέρει 15 εκατομμύρια ετησίως για δύο σεζόν. Η Ίντερ Μαϊάμι «δελέασε» τον Μέσι με 40 εκατομμύρια ανά σεζόν, μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μέρος των κερδών από την adidas, και θα τον βοηθήσουν επίσης εάν το ήθελε στο ενδεχόμενο να αγοράσει μια φορά μία ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα, όταν ολοκληρώσει την καριέρα του σαν παίκτης, όπως συνέβη με τον Μπέκαμ.

Ο Μέσι αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας: «Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που μπορούσα να επιστρέψω, αλλά αφού βίωσα αυτό που έζησα και την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να ξαναβρεθώ στην ίδια κατάσταση: να περιμένω να δω τι θα συμβεί και να φύγω. Το μέλλον μου να είναι στα χέρια άλλου. Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν τους μισθούς των παικτών και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να το περάσω αυτό, ούτε να έχω κάποια ανάμιξη.

Αν ήταν θέμα χρημάτων, θα είχα πάει στην Αραβία ή αλλού. Μου φάνηκαν πολλά λεφτά και η αλήθεια είναι ότι η απόφασή μου δεν ήταν λόγω χρημάτων. Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά δεν ήταν ποτέ πρόβλημα ή εμπόδιο για μένα. Άκουσα όλα όσα ειπώθηκαν, όσα έβγαιναν στη δημοσιότητα, όσα είπε ο Τσάβι αλλά ήταν λίγο πολύ τα ίδια. Η La Liga είχε δώσει το ΟΚ, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η απόφαση είναι δική μου γιατί είναι ένα μακρύ καλοκαίρι στο οποίο δεν θέλω να περάσω ξανά αυτά που έχω ήδη περάσει. Προτίμησα να πάρω την απόφαση νωρίτερα, να τελειώσω το θέμα και να είμαι ήρεμος. Να σκεφτώ τις διακοπές και το μέλλον μου, σχεδιάζοντας ήδη αυτό που ξέρω ότι θα είναι δυνατό.

Μου έγινε μια πρόταση, αλλά ποτέ μια επίσημη, γραπτή, υπογεγραμμένη πρόταση, επειδή δεν υπήρχε ακόμα τίποτα και δεν ξέραμε αν μπορούσε να γίνει ή όχι. Υπήρχε η πρόθεση, αλλά δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε τίποτα. Υπάρχουν σίγουρα άτομα που δεν με ήθελαν πίσω, όπως ακριβώς τότε δεν ήθελαν να μείνω όταν ήταν να φύγω. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί που ήθελαν να επιστρέψω και το εξέφρασαν δημόσια. Αλλά σίγουρα υπάρχουν άτομα στη διοίκηση που δεν θέλουν να επιστρέψω, που πιστεύουν ότι η επιστροφή μου δεν θα ήταν καλή για τον σύλλογο»

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement