Tην Κυριακή στην Πνύκα η έναρξη της της 63ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές

Advertisement

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα κηρύξει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στις 19:00 στο λόφο της Πνύκας, την έναρξη των εργασιών της 63ης Διεθνούς Συνόδου της ΔΟΑ για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές.

Το βασικό θέμα της Συνόδου είναι: «Καινοτομώντας στη φυσική αγωγή και στην εκπαίδευση Ολυμπιακών αξιών για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο» με ειδικό θέμα: «Ανανέωση και αναζωογόνηση: Πώς μπορεί το Ολυμπιακό Κίνημα να παραμείνει συνδεδεμένο με τη νεολαία μέσω της φυσικής αγωγής και της εκπαίδευσης των Ολυμπιακών αξιών», τα οποία θα συζητηθούν και θα αναλυθούν διεξοδικά στις εργασίες που θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία.

Τους νέους πρεσβευτές από όλο τον κόσμο, θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος που θα μεταφέρει το μήνυμα του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπάχ και ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης.

Advertisement

Η απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας θα γίνει στην κυρία Μαριάννα Λάτση και η απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Αργεντινής.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΔΟΑ θα τιμήσει την Μαρία Κάλλας και η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση θα ερμηνεύσει άριες που ανέδειξε η μεγάλη Ελληνίδα υψίφωνος, με τη συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Στέλιος Κωνσταντινίδης.

Στη Σύνοδο που θα διαρκέσει ως τις 22 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος 130 νέοι από Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες και Επιτροπές όλου του κόσμου, ενώ θα υπάρχουν και 18 συντονιστές και 9 ομιλητές.

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement