Αυτό είναι το πιο απομακρυσμένο ξενοδοχείο της υφηλίου [εικόνες]

Advertisement

Είναι από κάθε άποψη αντισυμβατικό και αναπάντεχο: η θέση του, ο ιδιοκτήτης του, ο σκοπός του, η αρχιτεκτονική του. Το Fogo Island Inn είναι ένα ξενοδοχείο για όσους εκτιμούν τον άνεμο, τον ωκεανό και τη σιωπή.

Βρίσκεται μέσα στους πάγους του Βορρά, στην άλλη άκρη του Αδάμ, στο Newfoundland, στο νησί Fogo που είναι το μεγαλύτερο από τα παράκτια νησιά της Νέας Γης και του Λαμπραντόρ στον Καναδά.

Fogo-Island-Inn-1

Advertisement

Το οραματίστηκε η πολυεκατομυριούχος Zita Cobb, που έκανε καριέρα στις νέες τεχνολογίες και έπειτα αποφάσισε να τα παρατήσει όλα, να γυρίσει τον κόσμο επί ένα χρόνο με ιστιοπλοϊκό και να «αράξει» στην πατρική της γη, το νησί Fogo.

Δέκα εκατομμύρια δολάρια ξόδεψε η Zita μαζί με τον αδερφό της Anthony για να φτιάξει αυτό το παράδοξο κτίσμα, εμπνευσμένο από τις καλύβες των ψαράδων και την τοπική αρχιτεκτονική – με γερή δόση φυσικά από το αρχιτεκτονικό δαιμόνιο του Todd Saunders, ο οποίος μεγάλωσε στο κοντινό Gander.

Fogo-Island-Inn-2

Advertisement

Το αρχιτεκτονικό αυτό μεγαλούργημα επιβάλλεται στην ακτή χωρίς να την παραβιάζει. Όλα έχουν την απλότητα και την εξοχική σεμνότητα που υποβάλλει το τοπίο, στο οποίο κυριαρχούν οι πάγοι, οι γλάροι και η σιωπή.

Οι 29 σουίτες είναι λιτά και καλόγουστα διακοσμημένες με έπιπλα που ακολουθούν την τοπική παράδοση και με μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή ώστε να απολαμβάνεις τον Ατλαντικό.

Fogo-Island-Inn-3

Advertisement

Το ξενοδοχείο φυσικά είναι αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και βοηθά τον επισκέπτη να κάνει… bonding με τους ντόπιους, πράγμα που ήταν άλλωστε και βασικός σκοπός του.

Αν και όποιος πάει εκεί πάνω, μάλλον είναι…. αποφασισμένος να γλεντήσει την υπέροχη μοναξιά του!

πηγη:newsonly.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement