Η Nintendo σχεδιάζει επέκταση στον χώρο των ταινιών

Advertisement

Σε συνομιλίες με εταιρείες διεθνούς εμβελείας είναι η Nintendo Co Ltd, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον χώρο το video content- περιλαμβανομένων των γυρισμάτων ταινιών, δήλωσε ο Τατσούμι Κιμισίμα, πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει στόχο την ενίσχυση του «character business» της Nintendo και την προσέγγιση ακόμα μεγαλύτερου μέρους του διεθνούς gaming κοινού, είπε σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Asahi. «Μιλάμε με διάφορους συνεργάτες. Νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε κάτι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον» δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε πρόκειται να ανακοινωθούν projects- αν και σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών. Δεν αποκάλυψε ποιοι από τους δημοφιλείς χαρακτήρες της Nintendo θα αξιοποιηθούν (πχ Mario, οι ήρωες του Zelda κλπ).

Η Nintendo πραγματοποιεί ανοίγματα για να αντιμετωπίσει μια τάση μείωσης του μεριδίου της στις κονσόλες, μπαίνοντας στον χώρο του mobile gaming και κλείνοντας συμφωνία με την NBCUniversal για την ανάπτυξη θεματικών πάρκων. Η εταιρεία ήδη έχει δώσει σε κινηματογραφικές εταιρείες την άδεια χρήσης χαρακτήρων της, όπως πχ στην περίπτωση των Pokemon, ενώ το 1993 είχε γυριστεί μια ταινία γύρω από τον «Super Mario», η οποία όμως δεν πήγε καλά στο box office και στους κριτικούς. Ωστόσο, αυτή τη φορά, όπως είπε ο Κιμισίμα, η εταιρεία επιθυμεί να κάνει πράγματα η ίδια αντί να δώσει άδειες σε άλλους- αν και σημείωσε ότι μάλλον δεν θα πρόκειται για live action δουλειές (με πραγματικούς ηθοποιούς).

πηγη: naftemporiki

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement