«The Godfather»: Βιβλίο με τις σημειώσεις του Κόπολα από τα γυρίσματα της ταινίας

Advertisement

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του κινηματογράφου, Φράνσις Φορντ Κόπολα, παραχώρησε τα δικαιώματα έκδοσης σε βιβλίο του σημειωματάριου, που χρησιμοποίησε στα γυρίσματα της ταινίας «The Godfather» («Ο Νονός»), το 1972.

Οι 720 σελίδες του σημειωματάριου του Κόπολα για την ταινία, που κέρδισε περισσότερα από είκοσι βραβεία, μεταξύ αυτών τρία Όσκαρ (ήταν υποψήφιο για άλλα οκτώ), πέντε Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Γκράμι, «είναι το κλειδί, για να καταλάβει το κοινό πολλά από αυτά, που αποφασίστηκαν και έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο…», όπως ανέφερε ο 77άχρονος σκηνοθέτης.

Ο «Νονός» βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο, ο οποίος εμπνεύστηκε τους χαρακτήρες από τη δράση πραγματικών μαφιόζων.

Advertisement

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη και διήρκεσαν δύο μήνες. Πριν ολοκληρωθούν, οι παραγωγοί ήδη προετοίμαζαν το δεύτερο μέρος, καθώς ήταν σίγουροι για την επιτυχία της.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τον Μάρλο Μπράντο (Βίτο Κορλεόνε) και τον Αλ Πατσίνο (Μάικλ Κορλεόνε), θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με εισαγωγικό σημείωμα από τον ίδιο τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, στις 15 Νοεμβρίου, από τη Regan Arts, ενώ θα υπάρξει και περιορισμένος αριθμός υπογεγραμμένων αντιτύπων.

Advertisement

πηγη: naftemporiki

 

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement