Πώς η Google προσπαθεί να εξαφανίσει την ανάγκη να θυμούνται οι χρήστες πολλούς κωδικούς

Advertisement

Σε μια νέα κίνηση στον «πόλεμό» της κατά των…κωδικών προβαίνει η Google, με τη μορφή ενός open source συστήματος το οποίο άμεσα και με ασφάλεια κάνει login τον χρήστη σε εφαρμογές στο τηλέφωνό του, χρησιμοποιώντας έναν password manager.

Σύμφωνα με τη Guardian, το νέο αυτό πρόγραμμα λέγεται Open Yolo (you only login once) και σκοπός του είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς link μεταξύ «τρίτων» εφαρμογών για android και password managers.

Μέσω αυτού του συστήματος, οι χρήστες θα χρειάζεται απλά να κάνουν login στο password manager για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές τους, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογούν ξανά usernames και κωδικούς.

Advertisement

Για τους σκοπούς του προγράμματος αυτού η εταιρεία συνεργάζεται με την Dashlane.

Πολλά διαθέσιμα password managers ήδη επιτρέπουν σε χρήστες να κάνουν login χρησιμοποιώντας ειδικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου στο Android, που λειτουργούν ως εικονικό πληκτρολόγιο, αλλά συχνά η εφαρμογή αυτή είναι προβληματική.

Το iOS της Apple έχει μια πιο «ομαλή» λύση, αλλά λίγες εφαρμογές την υποστηρίζουν.

Advertisement

Σημειώνεται πως η χρήση πολύ απλών (που είναι εύκολο να μαντέψει κανείς) κωδικών στο ίντερνετ έχει εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας, και, αν και δεν συστήνονται κωδικοί με κάτω από 14 χαρακτήρες, είναι δύσκολο για τον μέσο χρήστη να τους θυμάται όλους.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας, όπως οι σαρωτές αποτυπωμάτων ή της ίριδας του ματιού- ωστόσο αυτά τα συστήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σε όλες τις περιπτώσεις.

πηγη: naftemporiki

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement