Τιμητικό όσκαρ παρέλαβε ο Τζάκι Τσαν για την προσφορά του στην 7η τέχνη [βίντεο]

Advertisement

Ο διασημότερος ίσως κινέζος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Τζάκι Τσαν έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 200 ταινίες, μετρώντας περίπου 5 δεκαετίες στον κινηματογραφικό χώρο, χωρίς ωστόσο να έχει κερδίσει ποτέ ούτε ένα βραβείο Όσκαρ.

Αυτή την «αδικία» θέλησε να αποκαταστήσει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών που ανακοίνωσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο τον παραλήπτη του φετινού τιμητικού βραβείου Όσκαρ, με την απονομή να πραγματοποιείται χτες το βράδυ στα λεγόμενα Governors Awards.

Την απονομή προλόγισε ο Τομ Χανκς, με τον Τζάκι Τσαν να παραλαμβάνει το πολυπόθητο βραβείο από τα χέρια του φίλου του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Advertisement

Συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να το πιστέψει καλά καλά ότι έχει πλέον στην κατοχή του ένα Όσκαρ, ο Τζάκι Τσαν θυμήθηκε τα παλιά, ανακαλώντας στη μνήμη του την εποχή που παρακολουθούσε από το σπίτι την βραδιά απονομής μαζί με τους γονείς του και τον πατέρα του να του παραπονιέται γιατί μετά από τόσες ταινίες δεν κατάφερε να κερδίσει ένα Όσκαρ.

Αυτός τότε του απαντούσε ότι κάνει μόνο κωμικές ταινίες δράσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Όσκαρ του Σιλβέστερ Σταλόνε, το οποίο είχε την ευκαιρία να αγγίξει, να μυρίσει και να φιλήσει ως καλεσμένος στο σπίτι του, πριν από 23 χρόνια

Advertisement

Την ίδια βραδιά η Ακαδημία τίμησε και την 90χρονη Ανν Βόους Κόουτς μοντέρ της ταινίας Λώρενς της Αραβίας, τον 88χρονο υπεύθυνο καστ Λιν Σταλμάστερ και τον 86χρονο ντοκιμαντερίστα Φρέντερικ Γουάιζμαν.

πηγη:cine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement