Βρώσιμα… αεροπλανάκια ενάντια στις ανθρωπιστικές καταστροφές

Advertisement

Τη μεταφορά τροφίμων, νερού και φαρμάκων σε απομακρυσμένες ή αποκλεισμένες -από φυσικές καταστροφές ή από συγκρούσεις- περιοχές, με βρώσιμα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, σχεδιάζει μία βρετανική εταιρεία.

Οι κατασκευαστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών υποστηρίζουν ότι το καθένα από αυτά θα στοιχίζει περίπου 180 ευρώ και θα μπορεί να μεταφέρει τρόφιμα βάρους 50 κιλών, έχοντας μήκος τριών μέτρων.

Αν και ο σκελετός του πρωτότυπου τηλεχειριζόμενου, το οποίο αποκαλείται Pouncer, είναι φτιαγμένος από ξύλο, οι σχεδιαστές του σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν βρώσιμα υλικά για την κατασκευή των επομένων αεροσκαφών.

Advertisement

Το αεροπλάνο θα δοκιμαστεί τον Μάιο και θα είναι έτοιμο για την πρώτη του αποστολή μέχρι τα τέλη του έτους.

Το Pouncer θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων, θα εκτοξεύεται από άλλο αεροπλάνο ή και από το έδαφος και θα φτάνει στον στόχο του με ακρίβεια επτά μέτρων.

«Στο Χαλέπι θα μπορούσαμε να στείλουμε βοήθεια κατευθείαν σε κάποιους δρόμους και χωρίς να το αντιληφθεί το Ισλαμικό Κράτος», υποστήριξε, μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation, ο πρώην αξιωματικός του στρατού, Νάιτζελ Γκίφορντ, αρμόδιος για τον τομέα του επισιτισμού και ιδρυτής της εταιρείας Windhorse Aerospace. «Πρώτα πετάς το αεροπλανάκι και μετά το τρως», ανέφερε επίσης.

Advertisement

Σύμφωνα με τον κ. Γκίφορντ, πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Oxfam και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το Pouncer.

Στην ομάδα της Windhorse μετέχουν επίσης ο επιχειρηματίας και τραγουδιστής των Iron Maiden Μπρους Ντίκινσον καθώς και το πρώην στέλεχος της Airbus Άντριου Μόργκαν.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement