Αποσύρεται η ταινία «Έτερος Εγώ» λόγω πιθανής σύνδεσής της με το έγκλημα στην Κηφισιά

Advertisement

Μια απίστευτη ιστορία οδήγησε στην απόσυρση της ελληνικής ταινίας μυστηρίου του Σωτήρη Τσαφούλια με τίτλο «Έτερος Εγώ» που κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου στις αίθουσες της χώρας.

Το φιλμ που είχε σχεδόν ολοκληρώσει τις προβολές του, μετρώντας ήδη 9 εβδομάδες κυκλοφορίας κι έχοντας κόψει μέχρι στιγμής 51.243 εισιτήρια σε ολόκληρη τη χώρα, αποσύρεται από τις αίθουσες εξαιτίας της σύνδεσής της με την πρόσφατη υπόθεση δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά, καθώς πολλοί θεωρούν ότι ο δράστης μιμήθηκε το σενάριο της ταινίας του Σωτήρη Τσαφούλια.

Οι φήμες ενισχύθηκαν με την πληροφορία ότι έπειτα από μια προβολή της ταινίας που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με το κοινό και ο σκηνοθέτης δέχτηκε από έναν θεατή την ερώτηση: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή»;

Advertisement

Τρεις μέρες μετά σημειώθηκε η απόπειρα δολοφονίας και λίγες μέρες αργότερα ακολούθησε η δολοφονία του άτυχου οδηγού ταξί στην Κηφισιά, ενώ σε καμία από τις δυο αυτές περιπτώσεις το κίνητρο του δράστη δεν ήταν η ληστεία.

Με την ελπίδα ότι πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση, ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας αποφάσισε να αποσύρει την ταινία του από τις αίθουσες, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Advertisement

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο Έτερος Εγώ, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Advertisement

Σωτήρης Τσαφούλιας»

πηγη:cine.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement