Το φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα του «Avatar 2»

Advertisement

Το φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα της δεύτερης σειράς της τετραλογίας της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Avatar», σε σκηνοθεσία και σενάριο Τζέιμς Κάμερον, που ξεκίνησε το 2009 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη παραγωγή, η οποία ανάγκασε την εταιρεία Fox να αλλάξει την ημερομηνία προβολής της, που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς όμως να ανακοινωθεί κάποια άλλη.

Μετά το νούμερο 2, έπονται άλλες τρεις συνέχειες που αρχικά είχαν προγραμματισθεί για το 2020, το 2022 και το 2023.

Advertisement

«Το σενάριο είναι τόσο εκπληκτικό που αξίζει τον κόπο να περιμένεις πότε θα προβληθεί η ταινία», ανέφερε η Σιγκούρνι Γουίβερ.

Εκτός από την 67χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό, στη συνέχεια της ταινίας «Avatar» θα συμμετέχουν και πάλι οι Σαμ Γουόρθινγκτον και Ζόε Ζαλντάνα που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους του παραπληγικού πεζοναύτη Τσέικ Σάλι και της νεαρής γυναίκας Νεϊτίρι από τον πλανήτη Πανδώρα.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Avatar» πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στο Λονδίνο. Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να επαινούν τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ.

Advertisement

Με τις συνολικές εισπράξεις να αγγίζουν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ του «Εξολοθρευτή 2» και του «Τιτανικού».

Στην 82η τελετή απονομής των Όσκαρ πήγε με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνες για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και απέσπασε τρία βραβεία στις κατηγορίες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, της Φωτογραφίας και των Οπτικών Εφέ. Βραβεύτηκε, επίσης, με τη Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement