Σπάνια και ακυκλοφόρητη κονσόλα της Atari βρέθηκε σε… παλιατζίδικο

Advertisement

Αν έχετε την κακή συνήθεια να πετάτε στα σκουπίδια τον παλιό σας gaming εξοπλισμό, τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Γιατί; Μα επειδή, πέραν του ότι αυτό είναι… ιεροσυλία, κάποια από τις ξεχασμένες στο πατάρι σας παιχνιδομηχανές, ενδέχεται να είναι θησαυρός. Κυριολεκτικά!

Για παράδειγμα, ο χρήστης του Reddit, Lo64N, ψάχνοντας σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα προϊόντα, ανακάλυψε μία παράξενη συσκευή, η οποία αποδείχτηκε ότι είναι το ακυκλοφόρητο Atari 2700.

Advertisement

Το εν λόγω σύστημα δεν διατέθηκε ποτέ στην αγορά επίσημα, όμως μερικά πρωτότυπα κατέληξαν στα χέρια λίγων τυχερών.

Ο Lo64N αγόρασε την σπάνια κονσόλα για $30 και στη συνέχεια την πούλησε στο eBay για $3.000 – αυτό κι αν είναι επένδυση!

“Περίπου 10 λεπτά πριν το κατάστημα κλείσει, είδα αυτό το μαραφέτι ακουμπισμένο σε ένα ράφι. Μου φάνηκε παράξενο, γιατί δεν είχα δει ποτέ ξανά κάποια κονσόλα της Atari σαν αυτή. Έτσι σκέφτηκα ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο σπάνιο πρωτότυπο και αποφάσισα να το αγοράσω, παρότι δεν βρήκα τα χειριστήρια του”, δήλωσε ο τυχερός Redditor.

Advertisement

Το Atari 2700 προοριζόταν να αποτελέσει μια high-end εκδοχή του θρυλικού Atari 2600 και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν ότι συνοδευόταν από ασύρματα χειριστήρια!

Η συσκευή ήταν σίγουρα πρωτοποριακή για την εποχή της, ενώ η καμπάνια προώθησής της είχε ήδη ξεκινήσει, πριν τελικά η κυκλοφορία της ακυρωθεί.

Όσον αφορά στον λόγο που η Atari αποφάσισε να μην προχωρήσει με το λανσάρισμα του συστήματος, αυτός είναι ότι δεν υπήρχε τρόπος τα χειριστήρια να “κλειδώσουν” σε συγκεκριμένη μονάδα.

Advertisement

Έτσι, θα μπορούσαν να επηρεάσουν οποιαδήποτε άλλη ίδια κονσόλα ήταν εντός της εμβέλειας τους [300 μέτρα].

atari-2700_89x7

πηγη:gr.pcmag.com

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement