Σε αστρονομική τιμή πωλήθηκε πόστερ της ταινίας «Καζαμπλάνκα» [εικόνα]

Advertisement

Το μοναδικό αυθεντικό σωζόμενο πόστερ της θρυλικής ταινίας «Καζαμπλάνκα» πωλήθηκε σε αστρονομική τιμή, στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Heritage Auctions και προσέλκυσε πολλούς συλλέκτες βίντατζ πόστερ ταινιών, το συγκεκριμένο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και δημοπρατήθηκε έναντι 478.000 δολαρίων.

Το πόστερ δημιουργήθηκε το 1946 και είναι ιταλικό.

Δημιουργήθηκε, δηλαδή τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ένας συλλέκτης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο αγοραστής θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

14518874_G

Advertisement

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ.

Έλαβε οκτώ υποψηφιότητες και κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσα τους αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Ακόμα και σήμερα, κατατάσσεται στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

πηγη:naftemporiki.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement