Κίνδυνος διακοπής όλων των motorsports στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Advertisement

Η είδηση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι γραμμένη την 1η Απριλίου, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Όχι μόνο η Formula 1, αλλά όλες οι κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκονται σε μπελάδες, μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μάλιστα απειλή με διακοπή όλων των πρωταθλημάτων στα 27 κράτη-μέλη.

Αυτό έχει να κάνει με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πάρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, και, σύμφωνα με την οποία, είναι υποχρεωτική η απεριόριστη ασφάλιση από τρίτους όλων των οχημάτων μεταφοράς, σε οποιοδήποτε μέρος.

Advertisement

Αυτό αφορά όλα τα οχήματα, δηλαδή τα φορτηγά, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix, ακόμα και τα μονοθέσια.

Μετά από αυτό, οποιοδήποτε ατύχημα συμβαίνει εντός πίστας, θα αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς ένα τροχαίο ατύχημα στους δημόσιους δρόμους, δηλαδή θεωρητικά θα πρέπει να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας.

Ο Chris Aylett, CEO της Motorsport Industry Association της Βρετανίας, δήλωσε σχετικά:

Advertisement

Αυτή η απειλή είναι πραγματική, δεν είναι λάθος, και θα μπορούσε να κλείσει όλα τα μηχανοκίνητα αθλήματα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκκλησή μου θα προστατέψει τις δουλειές και τη βιομηχανία. Αν θέλεις να προστατέψεις τη δουλειά σου στα μηχανοκίνητα αθλήματα, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο εργοδότης σου θα απαντήσει στην προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει μια επιλογή, ως «Επιλογή 3», όπου οι ασφαλιστικές απαιτήσεις ισχύουν «μόνο στην κυκλοφορία». Αν καταφέρουμε να υποστηρίξουμε αυτή την επιλογή, τότε τα μηχανοκίνητα αθλήματα θα είναι ασφαλή.

Πηγή:autoblog.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement