Το κινηματογραφικό deal του αιώνα: Η Disney αγοράζει την 21st Century Fox για 52 δισ.

Advertisement

Τη συμφωνία του αιώνα στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος έκλεισε η Walt Disney, η οποία εξαγοράζει την 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ έναντι του «αστρονομικού» ποσού των 52,4 δισ. δολαρίων!

Το μεγάλο deal έκλεισε την Πέμπτη και ανακοινώθηκε αμέσως από τους εμπλεκόμενους. Η συμφωνία καλύπτει την αγορά των studios, τις τηλεοπτικές παραγωγές, το καλωδιακό δίκτυο του Fox και το μερίδιο της εταιρείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky.

Εκτός των 52,4 δισ. δολαρίων που θα δοθούν για την εξαγορά της εταιρείας, η Walt Disney Company θα αναλάβει και τα χρέη της πρώτης, τα οποία ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 13,7 δισ. δολαρίων.

Advertisement

Ο επικεφαλής της Walt Disney, ο 66χρονος Μπομπ Ίγκερ, αποφάσισε να αναβάλει την απόσυρσή του για το 2021, προκειμένου να ηγηθεί αυτής της νέας μεγάλης επιχειρηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε με τη συμφωνία για την εξαγορά της 21st Century Fox και των εταιρειών που την πλαισίωναν.

Ο Μπομπ Ίγκερ έχει αναβάλει ήδη τρεις φορές τη «συνταξιοδότησή» του, ενώ την τελευταία φορά είχε ορίσει ως ημερομηνία απόσυρσης τον Ιούλιο του 2019.

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement