Γιατί στη Δανία μειώνουν δραστικά τους φόρους στα αυτοκίνητα;

Advertisement

Η Δανία, παρά το οτι είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, έχει έναν από τους γηραιότερους στόλους, με τα νέα αυτοκίνητα να πωλούνται σε υπερβολικά υψηλές τιμές λόγω φόρων.

Η Κυβέρνηση μάλιστα προτείνει να μειωθεί το αντίστοιχο – με την Ελλάδα- τέλος ταξινόμησης έως και 50%.

“Δεν είναι δίκαιο ότι εμείς, που ζούμε σε μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, να οδηγούμε χειρότερα αυτοκίνητα από ό,τι οι γείτονές μας στη Σουηδία και τη Γερμανία ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Σάιμον Εμίλ Αμιτζμπόλ.

Advertisement

Για του λόγου το αληθές το Best seller στην Δανία Volkswagen Golf 1.0 TSI 85 PS, πωλείται από 28.390 ευρώ, όταν στην Γερμανία κοστίζει 17.500€, 15.500€ στην Πολωνία, ενώ στην Ελλάδα κοστίζει από 16.450€. Στις πιο υψηλές τιμές η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη με τους φόρους, με μία Porsche 911 Carrera να κοστίζει 257.000€ έναντι των 98.500€ της Γερμανίας.

Μάλιστα η κυβέρνηση της Δανίας δημοσίευσε έναν κατάλογο τιμών μετά τις μειώσεις που προτείνει.

Ετσι η προαναφερθείσα έκδοση του Golf κατά 2.700€, ενώ το μεγαλύτερο Passat θα πέσει κατά 7.500€. Σημειώστε πως η Δανία δεν έχει αυτοκινητοβιομηχανία…

Advertisement

Με την δραστική μείωση των φόρων στα καινούργια αυτοκίνητα, εκτός της ανανέωσης του στόλου ώστε να μπούνε πιο “καθαρά” και ασφαλή αυτοκίνητα στους δρόμους της Δανίας, με την ανάλογη αύξηση των πωλήσεων, αναμένεται να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα κατά τουλάχιστον 30%…

Πηγή:protothema.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement