Razzies 2018: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ των χειρότερων ταινιών [βίντεο]

Advertisement

«Χρονιά της ανακύκλωσης». Έτσι αποκαλούν το 2017 οι διοργανωτές των Razzies, ή αλλιώς των Χρυσών Βατόμουρων, των βραβείων για τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, 87 από τις 100 πρώτες σε εισπράξεις ταινίες της περσινής χρονιάς ήταν «σίκουελ, ριμέικ ή αντιγραφές».

Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να αποτελεί έκπληξη η εμφάνιση πολλών από αυτές στις υποψηφιότητες για τα φετινά Razzies.

Advertisement

Ειδικά η πέμπτη ταινία «Transformers» σάρωσε κερδίζοντας θέση σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από εκείνη της χειρότερης ηθοποιού!

Μαζί του στην κατηγορία της χειρότερης ταινίας συναγωνίζονται τα φιλμ «Baywatch», «50 πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι», «Η Μούμια» και «Emoji, η Ταινία».

Στην κατηγορία του Χειρότερου Ηθοποιού υποψήφιοι είναι οι Τομ Κρουζ («Η Μούμια»), Τζόνι Ντεπ («Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σάλαζαρ»), Τζέιμι Ντόρναν («50 πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»), Ζακ Έφρον («Baywatch»), Μαρκ Γουόλμπεργκ (διπλή υποψηφιότητα για τα «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης» και «Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς»).

Advertisement

Για το Razzie Χειρότερης Ηθοποιού υποψήφιες είναι οι Κάθριν Χέιγκλ («Δικός μου Μέχρι Θανάτου»), Ντακότα Τζόνσον («50 πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»), Τζένιφερ Λόρενς («Μητέρα!»), Τάιλερ Πέρι (ντυμένος γυναίκα για το «BOO! 2: A Medea Halloween»), Έμα Γουάτσον («Ο Κύκλος»).

Στους δεύτερους ρόλους, οι άνδρες υποψήφιοι είναι οι Χαβιέ Μπαρδέμ («Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σάλαζαρ» και «Μητέρα!»), Ράσελ Κρόου («Η Μούμια»), Τζος Ντουχάμελ («Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»), Μελ Γκίμπσον («Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς»), Άντονι Χόπκινς («Χωρίς Διέξοδο» και «Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης») και οι γυναίκες οι Κιμ Μπέισινγκερ («50 πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»), Σοφία Μπουτέλα («Η Μούμια»), Λόρα Χάντοκ («Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης»), Γκόλντι Χον («Όμηροι Διακοπών») και Σούζαν Σαράντον («Μαμάδες με Κακή Διαγωγή: Χριστούγεννα Εκτός Ελέγχου»).

Η τελετή απονομής των Razzies θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από την απονομή των Όσκαρ, όπως συνηθίζεται.

Advertisement

Οι υποψήφιοι δεν συνηθίζουν να δίνουν το παρών, αν και υπάρχουν αξιομνημόνευτες εξαιρέσεις: η Σάντρα Μπούλοκ παρέλαβε το Razzie Χειρότερης Ηθοποιού για την ταινία «All About Steve» μία ημέρα πριν κερδίσει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το «Μια Σχέση Στοργής», ενώ τα δικά τους βραβεία έχουν επίσης παραλάβει οι Χάλε Μπέρι, Μπεν Άφλεκ και Τομ Γκριν.

Πηγή:reader.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement