Το Facebook απαγορεύει τις διαφημίσεις του Bitcoin

Advertisement

Το Facebook αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις διαφημίσεις που προωθούν τα κρυπτονομίσματα και τις αρχικές προσφορές νομισμάτων με το σκεπτικό ότι αυτές «συχνά σχετίζονται με παραπλανητικές ή δόλιες προωθητικές πρακτικές».

Η συγκεκριμένη πολιτική θα είναι «σκόπιμα ευρεία» καθώς το Facebook προσπαθεί να καταλάβει ποιες διαφημίσεις είναι παραπλανητικές από εταιρείες «που αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν με καλή πίστη», ανέφερε η εταιρεία σε επίσημη ανακοίνωσή της. Τόσο το Facebook όσο και άλλα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας όπως το Instagram δεν θα επιτρέπουν διαφημίσεις που λέγε για παράδειγμα: «Χρησιμοποιήστε τις αποταμιεύσεις σας για να αγοράσετε Bitcoin!» ή διαφημίσεις που προωθούν επενδύσεις σε επικίνδυνα παράγωγα.

«Θέλουμε οι χρήστες μας να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν για νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω των Facebook ads χωρίς να φοβούνται για το αν πρόκειται για απάτες», σημείωσε ακόμη η εταιρεία.

Advertisement

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που πολλά μεμονωμένα άτομα ή εταιρείες έχουν συγκεντρώσει χρήματα μέσω Αρχικών Προσφορών Νομισμάτων (ICO) χωρίς να διαθέτουν μια πραγματική επιχειρηματική λειτουργία, κάτι που έχει προκαλέσει την προσοχή των ρυθμιστικών Αρχών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι έλαβε μια δικαστική εντολή η οποία «παγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία μιας φερόμενης απάτης μέσω προσφοράς νομισμάτων της AriseBank.

Και όμως, ο ενθουσιασμός για το Bitcoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα έχει δημιουργήσει πολλούς νέους εκατομμυριούχους.

Advertisement

Εισηγμένες εταιρείες εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα των κρυπτονομισμάτων με αποτέλεσμα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά κλάδων, από την παραγωγή συσκευασμένων τροφίμων έως και την κατασκευή αθλητικών σουτιέν, να βλέπουν τις μετοχές τους να εκτινάσσονται αφού συνδέονται με κρυπτονομίσματα, έστω και κατ’ όνομα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναφέρθηκε στα κρυπτονομίσματα και τις υπόλοιπες τεχνολογίες που αποκεντρώνουν την εξουσία ως μια τάση που θα μελετήσει το 2018, στην προσπάθεια του να διορθώσει προβλήματα στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας του.

Αν και κάποιοι υποστηρικτές του Bitcoin έλαβαν αυτή τη δήλωση ως ένα θετικό σημάδι για τα ψηφιακά νομίσματα, η αλήθεια είναι πως ο Ζούκερμπεργκ είχε γράψει πως θα επικεντρωθεί τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές πλευρές της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Advertisement

Το Bitcoin έχει μια μακρά ιστορία μεγάλων μεταβολών στην τιμή του με σημαντικές αυξήσεις που συχνά ακολουθούνται από αντίστοιχα μεγάλες μειώσεις.

Το 2017 το κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε κατά περισσότερο από 1.700% και σχεδόν άγγιξε τα 20.000 δολάρια. Σήμερα διαπραγματεύεται στα περίπου 10.000 δολάρια.

Πηγή:insider.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement