Το National Geographic εξέτασε διάφορα emoji ζώων και διαπίστωσε πως κάποια είναι εντελώς λάθος [εικόνες]

Advertisement

Το National Geographic αποφάσισε να εξετάσει τα emoji διάφορων ζώων, τα οποία πλέον σχεδόν κυριαρχούν στην ψηφιακή εποχή έχοντας αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις λέξεις.

Αυτό που διαπίστωσε είναι πως πάρα πολλά έχουν φτιαχτεί εντελώς λάθος και δεν συμφωνούν με την πραγματική ανατομία των ζώων που απεικονίζουν.

Πρώτο παράδειγμα ο αστακός. Όταν κυκλοφόρησε φέτος το συγκεκριμένο emoji, οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες καθώς στο σχέδιο λείπουν δύο «πόδια». Η Emojipedia αναγνώρισε το ανατομικό λάθος της, ενημέρωσε πως θα προχωρήσει σε update και διόρθωσε το emoji.

Advertisement

Η Anne Hilborn, ερευνήτρια στο Virginia Tech University που μελετά τα τσιτάχ, εντόπισε ένα μεγάλο λάθος στο emoji της ζέβρας, που απεικονίζεται με ροζ αυτιά και ρουθούνια.

«Σοβαρά τώρα; Ούτε αν αιμορραγούσαν ή ήταν νεκρές δεν θα είχαν ροζ ρουθούνια», λέει η ίδια.

Advertisement

Επίσης υποστηρίζει πως εντελώς λάθος είναι και τα emoji των λιονταριών, ειδικά εκείνο της Samsung που το ζώο φαίνεται σαν να έχει «μια έκρηξη αφρού ξυρίσματος κάτω από τη μύτη του».

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει emoji για το τσιτάχ, υφίστανται αρκετά για την λεοπάρδαλη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είναι ανακριβή αφού την απεικονίζουν χωρίς βούλες στην κοιλιά. Άλλο ένα πρόβλημα είναι επίσης η ουρά τους.

Advertisement

«Οι λεοπαρδάλεις έχουν όμορφες, γυριστές ουρές που κρατούν υψωμένες όταν περπατούν και φαίνεται το λευκό κάτω μέρος τους. Εδώ τους έχουν δώσει ουρές σαν να ήταν σπιτόγατες», λέει Anne Hilborn.

Τα περισσότερα emoji έρχονται σε 13 διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με την πλατφόρμα που εμφανίζονται. Αυτό σημαίνει πως το emoji μια νυχτερίδας σε κάποιο τηλέφωνο ή εφαρμογή μπορεί να δείχνει εντελώς διαφορετικό από ένα άλλο.

Advertisement

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της νυχτερίδας που στο Google μοιάζει με βαμπίρ, ωστόσο οι τύπου κυνόδοντες είναι σε λάθος σημείο. «Νομίζουμε πως οι νυχτερίδες έχουν δόντια σαν τους σκύλους, αλλά στην πραγματικότητα τα μυτερά τους δόντια είναι βασικά εξελιγμένοι κοπτήρες», εξηγεί η Alyson Brokaw, ερευνήτρια στο Texas A&M University. Αυτό σημαίνει πως βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του στόματος και όχι στα πλαϊνά.

Τα πουλιά αποτελούν επίσης μια «παρεξηγημένη» κατηγορία, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποτυπωθεί εντελώς λάθος αναφορικά με την ανατομία τους.

Advertisement

Ο Jason Ward, εκπαιδευτής της National Audubon Society, λέει πως οι αετοί και οι πάπιες είναι συνήθως λάθος, με την Samsung να χρησιμοποιεί κίτρινες πάπιες, σαν τις πλαστικές που βάζουμε στο μπάνιο και μοβ κουκουβάγιες.

Σχετικά με τα έντομα, εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αφού ως «bug emoji» αλλού εμφανίζεται μια κάμπια κι αλλού μια σαρανταποδαρούσα. Βέβαια, ο Morgan Jackson, εντομολόγος από το University of Guelph Insect Collection, σπεύδει να τονίσει πως καμία κάμπια δεν έχει κεραίες όπως τείνουν να τις απεικονίζουν.

Advertisement

Το βασικότερο λάθος με την ανακριβή απεικόνιση εντοπίζεται στην προσπάθεια των σχεδιαστών να τα κάνουν πιο χαριτωμένα. «Τα ελάχιστα emoji με έντομα που υπάρχουν έχουν σχεδιαστεί έτσι που να εμφανίζουν χαρακτηριστικά θηλαστικών», παρατηρεί η Gwen Pearson, εντομολόγος από το Purdue University.

Ωστόσο οι μαϊμούδες είναι ενδεχομένως οι πιο αδικημένες όλων. Σύμφωνα με την Adriana Lowe από το University of Kent, τα χλωμά πρόσωπα, το σκούρο τρίχωμα και τα στρογγυλεμένα αυτιά στα περισσότερα emoji μαϊμούδων υπονοεί πως είναι χιμπατζήδες. Αλλά και πάλι είναι οι ουρές που έχουν σχεδιαστεί τελείως λάθος.

Οι χιμπατζήδες δεν έχουν, λέει η Lowe, που μόλις τελείωσε την έρευνά της στους άγριους χιμπατζήδες της Ουγκάντα. «Προσωπικά τους λατρεύω αλλά για να είμαι ειλικρινής το πίσω μέρος τους δεν είναι τόσο όμορφο, οπότε η προσθήκη ουράς οπωσδήποτε βελτιώνει τα άσχημα, όλα κόκαλα, οπίσθιά τους», καταλήγει.

Advertisement

Πηγή:lifo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement