WhatsApp: Αν λάβεις αυτά τα μηνύματα θα “κολλήσει” το Android smartphone σου [βίντεο]

Advertisement

Συνήθως διαβάζαμε ειδήσεις για μηνύματα που κρασάρουν τα iPhone, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις και για τα Android smartphones. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι η λήψη ενός μηνύματος στην εφαρμογή WhatsApp για Android έχει ως αποτέλεσμα το smartphone να κολλήσει και να απαιτείται επανεκκίνηση του για να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί δύο τέτοια μηνύματα: “This is very Interesting! ” “If you touch this black dot then your WhatsApp will hang.” τα οποία φαίνονται αθώα, αλλά περιέχουν κρυμμένους χαρακτήρες Unicode που οδηγούν την εφαρμογή σε κρασάρισμα.

Στο πρώτο εμπεριέχονται 6000 τέτοιοι αόρατοι χαρακτήρες μεταξύ του θαυμαστικου και του emoji, οι οποίοι εξαναγκάζουν την εφαρμογή να διαβάζει διαρκώς το μήνυμα από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα να “γεμίζει” η μνήμη RAM και να κολλά η συσκευή.

Advertisement

Ο αριθμός των 6000 χαρακτήρων δεν επιλέχθηκε τυχαία. Αυτό είναι το όριο που έχει θέσει η εφαρμογή WhatsApp για ένα μήνυμα προτού τοποθετήσει αυτόματα το “read more”. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής, ούτε κάποιο patch, αλλά από τη στιγμή που βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα είναι θέμα χρόνου να επιδιορθωθεί το bug.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement