Ατύχημα ενός Tesla Model 3 στην Ελλάδα με ενεργοποιημένο το Autopilot [εικόνες]

Advertisement

Ο You You Xue είναι ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3 ο οποίος ήθελε να ταξιδέψει με το αυτοκίνητο του σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά λίγο έξω από την Φλώρινα, το αυτοκίνητο ενώ ταξίδευε με ενεργοποιημένο το Autopilot, όπως υποστηρίζει ο οδηγός, έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες, χωρίς να ειδοποιήσει νωρίτερα τον οδηγό.

Το αποτέλεσμα ήταν το Model 3 να υποστεί σημαντικές ζημιές και το ταξίδι του You You Xue να ολοκληρωθεί πρόωρα. Το ατύχημα συνέβη την περασμένη Παρασκευή, με τον Xue να είναι προλάβει να διανύσει περισσότερα από 39.000 χλμ σε 25 χώρες.

Advertisement

Ο Xue υποστηρίζει πως κινούμενος πάνω στον αυτοκινητόδρομο E65 με κατεύθυνση προς την Κοζάνη, λίγο έξω από τη Φλώρινα, έχοντας το Autopilot σε λειτουργία στα 120 χλμ/ώρα, το Model 3 παρέκλεινε προς τα δεξιά και προσέκρουσε στις μπαριέρες σε μια από τις εξόδους του αυτοκινητοδρόμου.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ενώ σε καλή κατάσταση βρισκόταν και οι διαγραμμίσεις του οδοστρώματος.

Advertisement

Όπως έγραψε στην σελίδα του στο Facebook, κατά τη διάρκεια του ατυχήματος είχε το αριστερό του χέρι στο τιμόνι, ενώ με το δεξί χέρι κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο κοιτούσε το οδηγίες του συστήματος πλοήγησης.

Ο Xue κατηγορεί το Autopilot για το ατύχημα, λέγοντας πως παρότι η Tesla έχει αναπτύξει λογισμικό που προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες να κρατούν και με τα δύο τους χέρια το τιμόνι όταν βρίσκεται το Autopilot σε λειτουργία, λίγοι είναι αυτοί που το κάνουν, μια και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο σύστημα, αφού έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα με το Autopilot σε λειτουργία.

Advertisement

Η Tesla ενημερώθηκε για το ατύχημα λέγοντας:

«Ενώ εκτιμούμε την προσπάθεια του You You Xue να διαδώσει την ιδέα του Model 3 σε όλο τον κόσμο, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι η Tesla δεν έχει παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη και ότι δεν είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας για τα οχήματά μας εκεί.

Επιπλέον, το Model 3 δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση οδήγησης εκτός ΗΠΑ. και Καναδά. Παρόλο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε ανακτήσει τα δεδομένα από το αυτοκίνητο, μιας και το ατύχημα συνέβη σε μη υποστηριζόμενη περιοχή, η Tesla καθιστά πάντα σαφές ότι ο οδηγός παραμένει υπεύθυνος για το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή όταν χρησιμοποιεί το Autopilot. Λυπούμαστε για το ατύχημα και είμαστε χαρούμενοι που ο You You είναι ασφαλής

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement