Σε αυτή τη χώρα κατάσχονται τα 15ετίας βενζινοκίνητα και τα 10ετίας diesel Ι.Χ.!

Advertisement

Μαζική κατάσχεση παλαιών αυτοκινήτων τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης διατάχθηκε από τις δικαστικές αρχές και η αστυνομία είναι πλέον υπεύθυνη να εφαρμόσει κατά γράμμα τις νέες εντολές.

Την περίεργη αυτή είδηση αναπαράγουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, η οποία προέρχεται από την Ινδία και αφορά όλες τις περιοχές που ανήκουν στην ομόσπονδη πολιτεία του Δελχί.

Πιο συγκεκριμένα τα μέσα της ασιατικής χώρας κάνουν λόγο πως, οι Ανώτατες Δικαστικές Αρχές την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσαν την απόφαση τους που προβλέπει ότι όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα 15 ετών και πάνω, αλλά και όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα 10 ετών και πάνω, που κυκλοφορούν στους δρόμους θα κατάσχονται!

Advertisement

Αυτό θα συμβεί καθώς νέες μετρήσεις που έγιναν σε 10 περιοχές γύρω από το Δελχί απέδειξαν πως η ποιότητα του αέρα βρίσκεται στο 6° και τελευταίο στάδιο και έτσι απαιτούνται δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Επιπλέον γίνεται λόγος πως το Υπουργείο Μεταφορών της Ινδίας έχει πάρει ήδη εντολή να βρει όλα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και να ακυρώσει τις άδειες κυκλοφορίας, ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης είναι υποχρεωμένο να διαφημίσει σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση προκειμένου να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες για την επικείμενη αναστολή των αδειών και την κατάσχεση αυτών των οχημάτων.

Από τη μεριά τους οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών υποστηρίζουν πως η ποιότητα του αέρα είναι σε αυτό το επίπεδο λόγω κάποιων καύσεων που γίνονται στις καλλιέργειες των κοντινών ομόσπονδων πολιτειών όπως η Punjab, η Harayana και η Rajasthan.

Advertisement

Παρόλα αυτά το μέτρο βρίσκεται σε ισχύ και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα για τα επαγγελματικά οχήματα

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement