Πέρασε όλη της τη ζωή με αυτόν τον σκαραβαίο και η VW για να την τιμήσει τον ανακατασκεύασε

Advertisement

Στην ανακατασκευή ενός ιδιωτικού Beetle του 1966 προχώρησε η VW τιμώντας με αυτό τον τρόπο την ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που έχει περάσει όλη της τη ζωή με τον συγκεκριμένο »σκαραβαίο».

Η Kathleen Brooks αγόρασε το Beetle τον Δεκέμβριο του 1966 και από τότε μέχρι και σήμερα ο «σκαραβαίος» αποτελεί το όχημα με το οποίο πραγματοποιεί τις καθημερινές της μετακινήσεις.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ιδιοκτήτρια το μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια, σχεδόν 52, έχει διανύσει πάνω από 350.000 μίλια τα οποία μεταφράζονται σε 563.000 χιλιόμετρα περίπου.

Ακούγοντας αυτή την ιστορία οι άνθρωποι της VW στην ζώνη της Βορείου Αμερικής, θέλησαν να τιμήσουν την Kathleen Brooks για την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στο μοντέλο της εταιρείας που εργάζονται.

Έτσι πήραν την απόφαση να κάνουν εργασίες αποκατάστασης στο αυτοκίνητο, το οποίο όπως είναι φυσικό στο πέρασμα του χρόνου είχε αρχίσει να εμφανίζει σημάδια «γήρατος».

Advertisement

Έτσι με τη βοήθεια του εργοστασίου της μάρκας στην Puebla του Μεξικό, το Beetle πέρασε από ολικό λίφτινγκ. Η διαδικασία αποκατάστασης χρειάστηκε λίγο περισσότερο από 11 μήνες, με τη συμμετοχή μιας ομάδας 60 εργαζομένων και εκπαιδευόμενων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα του αυτοκινήτου ήταν ως επί το πλείστον σκουριές στο πάτωμα και προβλήματα στην ανάρτηση και στο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η VW λέει ότι αντικατέστησαν περίπου το 40% των τμημάτων του Beetle, ενώ το δημοφιλές μοντέλο έλαβε και ένα έντονο πλέον κόκκινο χρώμα το οποίο ήταν το ίδιο με αυτό με το οποίο είχε βγει από την γραμμή παραγωγής.

Advertisement

Να σημειωθεί πως εργασίες έγιναν και στον κινητήρα, ο οποίος αποσυναρμολογήθηκε, καθαρίστηκε και επανατοποθετήθηκε.

Advertisement

Τέλος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του έργου, ο στόχος δεν ήταν να δημιουργηθεί ένα Beetle για το μουσείο, αλλά για να μπορέσει η ιδιοκτήτρια να το χρησιμοποιήσει για πολλά ακόμα χρόνια.

[πηγή]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement