5 ταξιδιωτικοί προορισμοί με τα πιο καθαρά νερά του πλανήτη

Από την εκτυφλωτική γαλάζια ομορφιά των Μαλδίβων μέχρι τα εθνικά πάρκα των Η.Π.Α.

Advertisement

Κοραλλιογενείς ατόλες, λίμνες σκαρφαλωμένες σε απόκρημνα βουνά, ξεχασμένες από το χρόνο φυσικές πισινές μέσα στις ζούγκλες, μικροσκοπικά εξωτικά νησιά και ακτές που ξεχωρίζουν για τους ασβεστολιθικούς τους σχηματισμούς.

Τι ενώνει αυτά τα τόσο διαφορετικά τοπία που βρίσκονται από τη μία άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη;

Το γεγονός πως είναι διάσημα για τα πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά τους, με χιλιάδες τουρίστες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά κάθε χρόνο ώστε να μπορέσουν να κολυμπήσουν σε αυτά.

Advertisement

Ποιοι, όμως, είναι τελικά οι ταξιδιωτικοί προορισμοί με τα πιο καθαρά νερά της Γης; Ακολουθούν πέντε επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο δύστροπο ταξιδιώτη.

Μαλδίβες

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για την πανέμορφη ατόλη (μία σειρά από μικρά κοραλλιογενή νησιά που περικλείουν μία ρηχή λιμνοθάλασσα) στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού. Αλήθεια, όμως, αυτή η φωτογραφία δεν σε κάνει να θέλεις να την επισκεφτείς;

Advertisement

Λίμνη Τζένι, Ουαϊόμινγκ (Η.Π.Α)

Πριν 12 χιλιάδες χρόνια περίπου, αυτή η λίμνη δημιουργήθηκε από τους παγετώνες που έσπρωξαν τους βράχους δημιουργώντας ένα φαράγγι. Σήμερα, αποτελεί την κύρια ατραξιόν του εθνικού πάρκου Grand Teton -για πολύ προφανείς λόγους.

Ωκεάνια τάφρος Το-Σούα (Σαμόα)

Advertisement

Στη μέση του χωριού Λοτοφράγκα βρίσκουμε αυτήν τη «σούα», που στην τοπική διάλεκτο θα πει «μεγάλη τρύπα».

Μία σκάλα έχει τοποθετηθεί σε στρατηγικό σημείο έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να φτάσουν σε αυτόν τον ξεχασμένο από τον χρόνο προορισμό και να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά που φτάνουν σε βάθος μέχρι και 30 μέτρων.

Κο Πι Πι Ντον (Ταϊλάνδη)

Advertisement

Άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη ταξιδεύουν σε αυτό το νησί (το μεγαλύτερο από τα νησιά Πι Πι) παρ’ ότι μπορούν να φτάσουν εκεί μόνο με ferry boat. Όμως παρ’ όλες τις ουρές και την ταλαιπωρία το τοπίο και -κυρίως- τα κρυστάλλινα νερά σε αποζημιώνουν.

Δαλματικές Ακτές (Κροατία)

Η θάλασσα της Αδριατικής που διατρέχει τις ακτές της είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Κροατία έχει μεταμορφωθεί μέσα σε λίγα χρόνια από μία ξεχασμένη περιοχή της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας σε έναν από τους πιο hot προορισμούς στην Ευρώπη.

Advertisement

Οι ασβεστόλιθοι που κυκλώνουν τις παραλίες τις δίνουν μία άγρια ομορφιά ενώ τα νερά της θεωρούνται από τα πιο καθαρά της Γηραιάς Ηπείρου.

[esquire]

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement