Σε ποιον μεγιστάνα ανήκει το πλωτό παλάτι που έκλεψε τα βλέμματα στην Κρήτη [εικόνα]

Advertisement

Έκλεψε τα βλέμματα το πολυτελές γιοτ που έχει δέσει σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Λουτρού Σφακίων στα Χανιά.  Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το σκάφος είναι το  Mayan Queen IV, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ένας από τους πλουσιότερους Μεξικανούς επιχειρηματίες.

Πρόκειται για τον Αλμπέρτο Μπαϊγέρες του οποίου η περιουσία σύμφωνα με το forbes αγγίζει τα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

O Αλμπέρτο Μπαϊγέρες μαζί με την οικογένειά του παραθερίζει και απολαμβάνει τις βουτιές του όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, στα νότια του νομού Χανίων, λίγο έξω από το Λουτρό στα Σφακιά.

Advertisement

Όσον αφορά στο σκάφος, το Mayan Queen IV είναι ένα πολυτελές γιοτ μήκους 93,25 μέτρα και βύθισμα 4,25 μέτρα.,

Έχει χαλύβδινο κύτος και υπερκατασκευή αλουμινίου. Αυτό αντιστοιχεί σε ολική χωρητικότητα 3879 τόνων. Μπορεί να φιλοξενήσει 16 επισκέπτες σε 8 καμπίνες με εσωτερική διακόσμηση από τον Terence Disdale και εξωτερικό ντιζάιν από τον Tim Heywood.

Advertisement

Ο Μεξικανός μεγιστάνας είναι, σύμφωνα με το «Forbes», ο 143ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη και ο δεύτερος πιο πλούσιος Μεξικανός -μετά τον Κάρλος Σλιμ-, ενώ συμπληρώνει και την πρώτη δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Λατινικής Αμερικής.

Γεννημένος το 1931 στο Μεξικό, γιος του Ραούλ Μπαϊγέρες, του μεγαλύτερου μετόχου της πανίσχυρης ζυθοποιίας Cerveceria Moctezuma, η οποία μεταξύ άλλων παράγει την μπίρα Sol και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πλέον θυγατρική της Heineken International, σπουδάζει Οικονομικά και καταφέρνει να δημιουργήσει τον κολοσσό Bel, ένα γκρουπ το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες εταιρείες, με σημαντικότερη όλων την Industrias Penoles, την πρώτη εταιρεία παραγωγής ασημιού σε ολόκληρο τον κόσμο και δεύτερη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία ορυχείων στο Μεξικό, η οποία εκτός από ασήμι εξάγει πολλά ακόμη μεταλλεύματα, όπως μόλυβδο, ψευδάργυρο και χρυσό.

Το γκρουπ Bel περιλαμβάνει επίσης τα πολυκαταστήματα «El Palacio de Hierro», την υπ’ αριθμόν ένα ασφαλιστική εταιρεία της χώρας Grupo Nacional Provincial S.A., επενδύσεις σε τράπεζες, γεωργικές επιχειρήσεις και πολλά ακόμη.

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας είναι αρκετά δημοφιλής στη χώρα του, καθώς δραστηριοποιείται και στον τομέα των ταυρομαχιών αλλά και διότι είναι ιδιοκτήτης του ITAM (Αυτόνομο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μεξικού), ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και think tanks της πατρίδας του.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement