Επίσημο: Το Facebook ανακοίνωσε το δικό του κρυπτονόμισμα – Libra και… Calibra

Advertisement

Μετά από αρκετούς μήνες έντονης φημολογίας, η Facebook ανακοίνωσε επίσημα το δικό της κρυπτονόμισμα με ονομασία Libra και μια νέα πλατφόρμα για κρυπτο-συναλλαγές με ονομασία Calibra.

Το κρυπτονόμισμα θα ελέγχεται από τη Libra Association, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα της Γενεύη, στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι MasterCard, Visa, PayPal, Spotify, eBay, Lyft, Vodafone Group, Uber και φυσικά η Facebook.

Η Libra Association ιδρύθηκε με σκοπό να διαχειρίζεται και να αναπτύσσει το Libra, με σκοπό να το μετατρέψει σε έναν παγκόσμιο νόμισμα που βασίζεται σε τεχνολογία blockchain (Libra Blockchain).

Advertisement

Προφανώς, η χρήση του δεν θα περιοριστεί στο Facebook, καθώς το όραμα τους είναι να δώσουν πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο το κόσμο, χωρίς να απαιτείται η διατήρηση τραπεζικού λογαριασμού.

Η Facebook έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Libra Blockchain και γενικά στη Libra Association, παρόλα αυτά, οι αποφάσεις παίρνονται ισομερώς από όλα τα μέλη.

Κάθε ιδρυτικό μέλος (28 στο σύνολο τους) έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα, σε μια προσπάθεια να πείσουν και όσους είναι δύσπιστοι απέναντι στη Facebook λόγω των πρόσφατων σκανδάλων.

Advertisement

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η κύρια διαχείριση της πλατφόρμας Calibra θα γίνεται από τη Facebook και μάλιστα μέσα στο 2020 θα ενσωματωθεί το Calibra Wallet στα Facebook Messenger και WhatsApp, ενώ θα κυκλοφορήσει και αυτόνομη εφαρμογή.

Πηγή:techgear.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement