«Έρχεται τρομακτική περίοδος», προειδοποιεί το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης προειδοποιεί πως έρχεται μια «τρομακτική περίοδος» από την πανδημία Covid-19

Advertisement

Το αεροδρόμιο της Ασίας ψηφίζεται τακτικά ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο και έχει αναστείλει τις δραστηριότητές του σε δύο τερματικούς σταθμούς καθώς οι πτήσεις έχουν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία του.

Επίσης, ανέστειλε για τουλάχιστον δύο χρόνια την κατασκευή ενός πέμπτου τερματικού σταθμού.

«Η μάχη με τον Covid-19 μόλις ξεκίνησε», ανέφερε η Changi Airport Group στην ετήσια έκθεσή της. «Το μέλλον φαίνεται τρομακτικό με την κατάσταση να μην εμφανίζει σημάδια υποχώρησης».

Advertisement

Τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας καλύπτουν την περίοδο έως τα τέλη Μαρτίου 2020. Αυτό αφήνει εκτός μεγάλο μέρος της σοβαρής ύφεσης στην κυκλοφορία επιβατών από τότε που η πανδημία ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Η Σιγκαπούρη απαγόρευσε την είσοδο και τη διέλευση βραχυπρόθεσμων επισκεπτών στις 23 Μαρτίου.

Αλλά, ο αντίκτυπος από αυτούς τους μήνες ήταν ήδη μεγάλος, εξαλείφοντας τα προηγούμενα κέρδη που είχαν αυξηθεί σε μεγάλο μέρος του 2019 -τα κέρδη μειώθηκαν κατά 36% στα 319 εκατομμύρια $.

Advertisement

Για το 2020, το Changi ψηφίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με την κατάταξη των αναλυτών του Skytrax με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρυσι, το αεροδρόμιο Changi άνοιξε το Jewel, ένα κολοσσιαίο εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα που περιλαμβάνει καταστήματα και αξιοθέατα, όπως ένα τροπικό δάσος, λαβύρινθο και τον υψηλότερο εσωτερικού χώρου καταρράκτη στον κόσμο.

«Το Jewel είναι ένα νέο έμβλημα για τη Σιγκαπούρη και έχει επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει αεροδρόμιο», ανέφερε το Changi Airport Group.

Advertisement

Ωστόσο, ο διαχειριστής εξακολουθεί να κάνει λόγο για μια ζοφερή εικόνα του διεθνούς κέντρου ταξιδιών και αναφέρει ότι η ανάκαμψη «εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα διαχειριστούν τους ελέγχους στα σύνορα, τη χαλάρωση των μέτρων στα αεροπορικά ταξίδια και την ανάπτυξη βιώσιμων ιατρικών θεραπειών για τον ιό».

Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους μετά την καθυστέρηση των προσπαθειών διαπραγμάτευσης ενός νέου σχεδίου οικονομικής βοήθειας στο Κογκρέσο.

Και αυτό το μήνα, ο οργανισμός εμπορίου αεροπορίας, η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την κυκλοφορία το 2020, μετά από ένα «θλιβερό τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου».

Advertisement

Η IATA εκτιμά ότι θα πάρει τουλάχιστον μέχρι το 2024 πριν η εναέρια κυκλοφορία φτάσει ξανά στα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Πηγή:lifo.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement