Ρολάν Γκαρός: Ιστορική πρόκριση Τσιτσιπά! Πέρασε στα προημιτελικά, 3-0 τον Ντιμιτρόφ!

Advertisement

Με μια μεγάλη εμφάνιση, ο Ελληνας πρωταθλητής έδειξε πως έχει φτάσει στη Γαλλία για μεγάλα πράγματα καθώς με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα που χρειάστηκε να επιστρέψει από την… κόλαση για να κερδίσει, πήρε χωρίς κόπο τα υπόλοιπα ματς.

Ο 22χρονος πρωταθλητής έχει φτάσει στα 12 συνεχόμενα κερδισμένα σετ στο Παρίσι (μετά την απώλεια των δύο πρώτων στο ματς του 1ου γύρου με τον Μουνάρ), θα βρει απέναντί του στον προημιτελικό τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 12 στον κόσμο), ο οποίος νίκησε δύσκολα τον Ούγγρο Μάρτον Φούτσοβιτς 6-7(4), 7-5, 6-4, 7-6(3). Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος είχε νικήσει τον Τσιτσιπά στον τελικό του Αμβούργου, αμέσως πριν το Ρολάν Γκαρός.

Ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα γκέιμ, προηγήθηκε 3-0 και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο break.

Advertisement

Στο φινάλε του πρώτου σετ, ο Ντιμιτρόφ βελτιώθηκε και στο 5-3 είχε τρεις ευκαιρίες να «σπάσει» το σερβίς του Στέφανου, ο οποίος όμως πήρε τους κρίσιμους πόντους και κατέκτησε το σετ με 6-3.

Εικόνα απόλυτης ισορροπίας είχε το δεύτερο σετ, αν και ο Τσιτσιπάς σπατάλησε τρία break-point στο 5ο γκέιμ. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους και μοιραία οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ, το οποίο ήταν συγκλονιστικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 3-0, ο Ντιμιτρόφ ισοφάρισε 4-4, έσωσε δύο σετ-πόιντ και έφτασε εκείνος δύο φορές στο +1 (8-7 και 9-8). Ο Τσιτσιπάς έμεινε «ζωντανός» και, με ένα αβίαστο λάθος του Βούλγαρου, έφτασε στο 11-9 και κατέκτησε το σετ με 7-6.

Advertisement

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε τον Ντιμιτρόφ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Τσιτσιπά να επαναλάβει την εικόνα των πρώτων γκέιμ και να προηγηθεί 3-0 στο ξεκίνημα του τρίτου σετ.

Αντίδραση αυτή τη φορά δεν υπήρξε και ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο 6-2 και στην τελική νίκη, μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά αγώνα.

Πηγή:iefimerida.gr

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement