Η Hyundai ανακαλεί επιπλέον 471.000 αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Advertisement

Η Hyundai ανακοίνωσε πως ανακαλεί επιπλέον 471.000 Tucson στις ΗΠΑ, παραγωγής 2016-2018 και 2020-2021 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς που σχετίζονται με το σύστημα ABS.

Το πρόβλημα οφείλεται σε μια ελαττωματική πλακέτα της ηλεκτροϋδραυλικής μονάδας ελέγχου του συστήματος πέδησης, η οποία λόγω διάβρωσης μπορεί να βραχυκυκλώσει, με την κορεατική εταιρία να γνωρίζει ήδη 12 περιστατικά που εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο του κινητήρα και ένα ατύχημα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Hyundai ανακαλεί το Tucson για τον ίδιο λόγο, με την εταιρία να αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά τόσο όταν το αυτοκίνητο είναι σβηστό, όσο και όταν βρίσκεται σε λειτουργία.

Advertisement

Γι’αυτό και συνιστά στους ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων να τα παρκάρουν σε εξωτερικό χώρο, μακριά από άλλα οχήματα, μέχρι να γίνουν σε αυτά οι εργασίες επιδιόρθωσης.

Εκπρόσωπος της εταιρίας τονίζει πως εάν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων παρατηρήσουν πως είναι αναμμένη η προειδοποιητική ένδειξη ABS στο ταμπλό, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να αποσυνδέσουν τον έναν πόλο της μπαταρίας μέχρι να γίνουν οι εργασίες επισκευής.

Να σημειωθεί πως τα Tucson που είναι εξοπλισμένα με το Smart Cruise Control δεν επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Πηγή:autoblog

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement