Ξεκινά η προπώληση του ID.4 της Volkswagen και στην Ελλάδα

Advertisement

Το ID.4 σύντομα θα κυκλοφορήσει στους δρόμους του πλανήτη, ενώ σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν οι προπωλήσεις σε περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Από τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, περίπου το 65% θα διατεθεί στην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στη MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρείας που είναι ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση.

Με αυτό το μοντέλο η γερμανική εταιρεία θα προσπαθήσει να δείξει με εμφατικό τρόπο τη φιλοδοξία της να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής κινητικότητας.

Advertisement

Για αυτόν ειδικά τον σκοπό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Άλλωστε στο πλάνο της Volkswagen είναι μέχρι το 2025, να παράγει 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή του μοντέλου γίνεται στο Zwickau της Γερμανίας και στα εργοστάσια των Anting και Foshan (και τα δύο στην Κίνα), ενώ το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στην Chattanooga των ΗΠΑ και ένα ακόμα εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Emden.

Advertisements

Δείτε και αυτά:

Advertisement